Bert Braspenning wint ook laatste vlucht Chimay

Bert Braspenning geeft met zijn duiven vliegles op Nijvel

 


Vorig jaar waren het er zes en met nog 1 vlucht te gaan kan hij de zegereeks van 2009 evenaren. Bert’s seizoen met de oude duiven begon uitstekend met een 2e plaats op Meer en verder werd het 13-15-16-17-19. Een week later op de tweede week Meer was het helemaal raak met 1-2-4-6-9. Weer twee weken later op 1 mei wederom een overwinning, nu vanuit Nijvel en die serie zag er zo uit: 1-6-7-15-19-23. Na een aantal aansprekende resultaten moest voor opnieuw een overwinning gewacht worden tot 24 juli. Die dag stond Nationaal Blois op het programma en daarop werd de vierde rayon overwinning behaald (Nationaal 11e).
 
NATOUR.
Van de natour heeft Bert zijn specialiteit gemaakt, op Duffel werd het 2-4-9 en op zaterdag 11 september verpletterde hij vanuit Nijvel de concurrentie met een unieke uitslag: 1-2-3-4-5-7-8-12. De duiven van D’n Bras verkeren momenteel weer in bloedvorm
Het zou mooi zijn om de 6 rayon overwinningen van 2009 te evenaren.
 
Bert is op de natour een Topper , het zal mij niet verwonderen dat de laatste navlucht ook op zijn naam komt te staan, het wordt spannend, nogmaals gefeliciteerd met deze prachtige uitslag
 
 
Jim Valiant

 

 

Derby der junioren een prooi voor combinatie Kaman in rayon C.

Net als vorig seizoen wisten Joke en Jan Kaman de vlucht Ablis naar zich toe te trekken. Na weken van pure tegenslag bij de jonge duiven is het dan toch gelukt. De tegenslag was onder meer een niet werkende antenne, die het wel en niet deed. Zelfs hele kabels werden vervangen en behoorlijk veel stress bij het hok.Voeg daarbij dat er een leuke vogel in het rond vloog, dat is alles. Gelukkig was neef Andrea in de buurt die ook zaterdag moest ingrijpen hoorde ik van Jan. De jonge duiven hebben vanaf  zondag tot en met donderdag een training gehad vanaf  leiden.

Elke dag werd er gedracht en deze schrijver heeft een drietal malen hier aan meegewerkt. Het was dubbel feest omdat kleinzoon Damian jarig was op 4 september. De oogappel van Jan en  Joke werd die dag 2 jaar. Enige weken terug zaten we te mijmeren over, hoeveel melkers zijn er nog over 10 jaar? Om kort te zijn, er komt een duivenhokje voor Damian. Het volgend seizoen word dit geplaatst via PPN, een stichting die de duivensport bevorderd om de neergang  een halt toe te roepen. Achterover  leunen heeft geen zin, mis geschoten is altijd mis.

Ingekorfd werd er  bij de  Snelle Wieken in Santpoort waar alles tot in de puntjes was geregeld.

De afstand van Ablis was 488.338 KM met een windrichting van noord 2, dit was niet direct een voordeel voor de westkant. Van de Zaanse liefhebbers  nam het echtpaar 9 duiven van de 18 voor hun rekening. Hier de klassering: 1-2-7-8-9-11-15-17-18 enzovoort dit in Rayon C. Ingekorfd 58 duiven van de combinatie Kaman..

In de afdeling  6 Noord-Holland: 5-7-10-14-16-17-27-29-30 enzovoort. Teletekst vermelding op de plaatsen:5 en 7, . De Assendelver Sjoerd Bierlee pakt heel knap de 10 plaats in. Sjoerd heeft ook een super seizoen gedraaid in het Rayon Aantal duiven 2 598 in  concours. 

Op plaats 1: 10-1528966, de vader 09-1835380 samenkweek-Eijerkamp Messi x Joke.

 (doffer)                                         de moeder 08-5810075. 

Op plaats 2: 10-1528912, de vader 06-2057371 (Piet Valk)

  (duivin)                                        de moeder 07-1672227 de lijn Tornado. 

Vermeldenswaardig is dat er een website is van Jan en Joke, neef Andrea heeft dit in een achttal weken voor elkaar gekregen. www.comb-kaman.nl

Namens De PV de Postduif van harte gefeliciteerd.

Foto: Andrea, tekst Cees de leeuw.

 

Comb. Molenaar & Zn. behaald dubbele Rayon C overwinning met 1e plaats Morlincourt J07 en Duffel N02 

Door het verschuiven van de eerste twee jonge duiven vluchten eerder dit seizoen kwamen vorige en deze week de natour en de jonge duiven vluchten samen en gingen tegelijk los. Daar de oude duiven nog niet de gewenste vorm en neststand hadden besloten Peter en Ronald vorige week de jonge duiven op te splitsen op de laatste jonge duiven en eerste natour vluchten. 

De eerste vier jonge duiven vluchten ging het geweldig op het hok Molenaar en werden er vele vroege duiven in het Rayon geklokt. Alle jonge duiven zaten in deze fase bij elkaar verdeeld over twee hokken. Na de vierde vlucht zijn de jonge doffers en duivinnen uit elkaar gehaald om vanaf dat moment op weduwschap verder te gaan. Dit is het eerste jaar dat dit zo word gedaan.

Voor deze laatste vlucht werden de duiven midweeks weggebracht en vonden elkaar bij thuiskomst. Ze mochten vervolgens de nacht samen doorbrengen ter extra motivatie. Donderdagavond ging een groot gedeelte mee op de laatste jonge duiven vlucht vanuit Morlincourt en bleven er een aantal zitten voor de tweede natour vlucht uit Duffel.  

De verwachtingen waren, gezien de vorige vluchten zo goed verliepen en de conditie en motivatie van de jonge duiven top was, hoog gespannen voor de Zaterdag. Dat de jonge vogels Peter en Ronald niet teleurstelde bewees het feit dat op beide vluchten de eerste plaats in Rayon C werd behaald.

 De winnende duiven: 

“Buring Love” winnaar Duffel N02

Op zaterdag werden om 07.50 uur de duiven met een W-N-W wind gelost vanuit Duffel. De winnende duif is de prachtige rode doffer 10-1525272. De winnaar “Burning Love” arriveerde om 09.35.36 en behaalde een metersnelheid van 1464,605 meter per minuut.

De vader van “Burning Love” is een kruising tussen de “Rode Jan” x “Miss Friesinger”. De Rode Jan komt nog van het hok van wijlen Jan Lotterman, via Hugo Hauzendorfer, en kwam uit zijn goede soort.

“Miss Friesinger” is al belicht bij de overwinning J02 vanuit Strombeek want is ook grootmoeder van “Yinthe”. “Miss Friesinger” is tevens grootmoeder van de Asduif jong 2010 van Strijd en Vriendschap de 10-1525332 genaamd “Mirage”. Miss Friesinger is stammoeder van het hok Molenaar.

De moeder van “Burning Love” komt rechtstreeks van H. Eijerkamp & Zn. en komt uit een rechtstreekse Heremans Ceusters. 

Op Duffel N02 werd naast plek 1 ook de 6e, 7e, 11e en 13e plaats behaald in Rayon C.  (7 bij de 1e 100, 31 mee)“Adoree” winnares Morlincourt J07

De duiven vanuit Morlincourt werden op de zaterdag om 07.45 gelost en hadden onderweg ook een W-N-W wind. De winnende duif is de licht kras duivin 10-1525207. Na al een 2e plaats op Chimay te hebben behaald in Rayon C mocht “Adoree” nu de hoogste plaats op het podium betreden.

“Adoree” arriveerde om 10.44.46 en behaalde een metersnelheid van 1444,606 meter per minuut.

De vader van “Adoree” is “Don Marco” en werd in 2009 opgevangen op de Museumlaan. Hij komt van Marco Braspenning. Na een tijdje gependeld te hebben tussen de twee hokken werd gevraagd of deze duif op het kweekhok mocht worden gezet daar deze robuuste doffer de Millers zeer aansprak. En zo geschiedde.  De moeder van “Adoree” is “Miss Rothuizen” en komt van het hok van Bart Rothuizen uit zijn goede soort. “Miss Rothuizen”komt uit de stamdoffer van Bart “de Jan” x een dochter van de Belg “8000”. De Belg “8000” maakte op het hok Rothuizen furore door  5x een 1e te spelen en zeer goed door te geven. 

Op Morlincourt J07 werd naast plek 1 ook de 2e, 5e, 12e, 20e, 23e, 24e, 30e, 37e, 49e, 50e en 51e plaats behaald in Rayon C. (17 bij de 1e 100, 56 mee) 

Tot slot:

Voor de laatste vlucht stond Comb. Molenaar 7,1 punt achter op Gebr. Kat & Zn.

Zondagmorgen belde Jannus Kat op om Ronald en Peter te feliciteren met het jonge duiven kampioenschap van Rayon C. Het was volgens Jannus achter de komma, met 0,1 punt, beslist. Met in totaal 7000 punten te verdienen prolongeert  Comb. Molenaar & Zn. het jonge duiven kampioenschap van Rayon C met een totaal van 6936,4 punten. Het verschil wordt gemaakt door op de laatste vlucht ook de tweede plaats in te nemen voor de Gebr. Kat & Zn die de 3e, 4e en 7e, prijs pakte

 

Er zijn ook uitslagen en verslagen te vinden op http://www.webregio.nl/zaanstreek/sport/sport.aspx

Duiven van de Gebr. Kat en Zn. verkeren in bloedvorm en delen dubbelslag uit op J06 Peronne en N01 Meer.Peronne een vrij snelle vlucht, met snelheden van boven de 100km p/u werd gewonnen door een combinatie die al jaren aan de top van Noord-Holland staat. De combinatie bestaat uit Janus, broer Gerrit-Jan en zoon van Janus, Jannus. De laatste jaren werd er menig teletekst notering behaald maar de eerste plek ontbrak nog.

Zaterdag 21Augustus stond de combinatie inclusies vaste toeschouwer Piet Rönitz, op de duiven te wachten. Ze werden rond 11:15-11:30 verwacht. Janus zag een paar minuten voor elf 2 duiven plots boven het hok verschijnen. Na menig ereronde viel uiteindelijk 1 van de 2 duiven op de klep. Pas toen drong door dat het toch echt om een duif van Peronne ging. Aangezien de duif zo een tijd gevlogen had werd niet meer op de eerste gerekend. Toch kwam een paar uur later het telefoontje dat de eerste plek op teletekst een feit was.

De winnende duif was de 10-1524402 omgedoopt tot ‘Tendaji’. Deze klein gebouwde blauwe doffer werd gespeeld op een klein jonkie van 5 dagen. Hij komt rechtstreeks uit superdoffer ‘ De Favoriet’ (zie foto) deze was al goed voor 10x bij de eerste 20 in Rayon C tegen gemiddeld 3103 duiven! De Favoriet komt rechtstreeks uit het superkoppel van de combinatie Champion x White Lady.
De moeder van Tendaji is een duivin welke in de zomer van 2009 bij Gilles de Nooijer uit Arnemuiden werd aangeschaft.
Tendaji is een halfbroer van oa; Jonge Favoriet; 1/10119. Cancellara; 2/10119. Jeppe; 1/1622. En van nog vele andere kopprijzen!

De jonge duiven worden voor de vluchten voldoende afgericht. Ook tijdens de vluchten worden ze nog 1 of 2 keer per week gelapt. Dit vooral omdat alle jongen op nest worden gespeeld. Ze worden gevoerd met A.S. Junior en naar het einde van de week wordt er energiemengeling van Versele Laga aan toegevoegd, evenals snoepzaad en hennep. Tevens krijgen de duiven een aantal keer per week kaas met pinda’s.

Natuurlijk ging de meeste aandacht uit naar deze prestatie, maar ondertussen liet op diezelfde ochtend de 08-1372601 alias ‘Inanna’ haar 2471 concurrenten achter zich. Ze werd gelijk geconstateerd met de 08-1372609 alias ‘Sablikova’. De combinatie maakte een superuitslag te weten;
1,2,3,6,8,10 en 23 duiven bij de eerste 100 tegen 2472 duiven!

De officiële winnares is de Inanna. Zij is een rechtstreekse dochter van de Ariane (zie foto) die zelf in 2007 2e Generale Kampioensduif in Rayon C werd en in 2008 3e Generale Kampioensduif Rayon C. Inanna was generaal gezien al de beste duif van 2010 van de combinatie en zal dit dus ook blijven.

In Rayon C is het op dit moment erg spannend wat betreft het jonge duiven kampioenschap. Het verschil met Comb. Molenaar was erg klein en vermoedelijk zal de eerste plek weer worden overgenomen. De combinatie zal dus alles uit de kast halen om ook op Morlincourt voor de hoogste podiumplaats te gaan!

Richard Faber

 

“Patrick” slaat wederom genadeloos toe op Chimay J05Na al een 1e en een 2e plaats in Rayon C te hebben gespeeld was het op Chimay wederom de 2010-1524718 genaamd “Patrick” welke de overwinning voor Richard Faber binnenhaalde. Deze prachtige blauwe doffer met vleugels van goud arriveerde om 12.50.12 en behaalde een metersnelheid van 1345.561 meter per minuut. Naast de 1e plaats pakt Richard tevens de 10e plaats in Rayon C.

Zoals al aangegeven is Patrick broer van twee teletekst duiven van het hok Faber. Namelijk de “Candy” en de “Claudia”.

Na eerder in het seizoen de duiven regelmatig mee te hebben genomen naar Zoetermeer had Richard deze week de duiven thuis gehouden aangezien het de week daarvoor wat minder was gegaan en hij geen zin had de duiven mee te nemen. Zo zie je maar dat ook zonder te rijden met de duiven er een eerste plaats in het rayon kan worden behaald!

Om de motivatie te vergroten had Richard een lege afdeling naast die waar de jongen zitten op de dag voor inkorving open gezet zodat de duiven hier een nieuw stukje territorium konden veroveren. Gezien de uitslag heeft dit zeer motiverend gewerkt en speerde de duiven zich naar het hok Faber.

Als voorzitter van de vereniging Strijd & Vriendschap kan Richard niet anders dan tevreden zijn met deze geweldige resultaten en het feit dat zijn focus eigenlijk op de verdere vluchten ligt.

Richard wederom van harte gefeliciteerd met deze mooie overwinning en we kijken uit naar de NPO vluchten van de aankomende weken!

Ronald Molenaar

 

Gerard Tichelaar laat iedereen achter zich en pakt overwinning op Nijvel!

 

“Patrick” sleept overwinning binnen voor Richard Faber op Nivelles J03Na een nacht extra over te hebben gestaan werden onder perfecte weersomstandigheden met een W-Z-W wind op zondag 1 augustus om 09.30 uur de jongen van Rayon C gelost in Nivelles. Om 11.52.46 was het Richard Faber welke op een afstand van 209,270 km de eerste duif klokte. De duif is vernoemd naar Richard zijn jongere broer Patrick en maakte een snelheid van 1465,643 meter per minuut.
Daar er al een aantal minuten duiven over waren gekomen, wat naderhand latere duiven van Rayon A en B bleken te zijn, had Richard niet verwacht dat hij de eerste zou spelen. Dat de winnende duif de 2010-1524718 geen toevalstreffer is bewijst het feit dat deze een week eerder al een 2e plaats in Rayon C had behaald op Strombeek. Het kon ook eigenlijk niet mis gaan met deze blauwband doffer daar hij broer is van twee teletekst duiven van het hok Faber. Namelijk de “Candy” en de “Claudia”. In de afstamming van deze toppers vinden we een kleinzoon van de “019” van Piet Valk, de Super 16 van A. Kat & Zn. en zit er van twee kanten “Dirky” van Pieter Veenstra in de afstamming.
Aangezien Richard zijn focus ligt op de verdere jonge duiven vluchten is dit vroege succes in het jonge duiven seizoen onverwacht maar, uiteraard, wel super mooi meegenomen zo geeft hij aan. Voor zijn werk zit hij momenteel in Zoetermeer waardoor hij in de gelegenheid is regelmatig de jongen mee te nemen. Het is moeilijk aan te geven of dit van grote invloed is geweest zegt Richard maar het feit is wel dat de afgelopen twee vluchten er naast vroege duiven ook een hoog prijs percentage werd behaald.

Richard van harte gefeliciteerd met deze mooie overwinning en dit belooft veel voor de aankomende weken!

Ronald Molenaar


 

Comb. Molenaar & Zn. boekt victorie in Rayon C met “Yinthe” op Strombeek J02Na een goede start van het jonge duiven seizoen vorige week met een 11e en 12 plaats op Meer J01 werd er nu de overwinning behaald in Rayon C.
Het was de 10-1525217 genaamd “Yinthe” die als eerste na één rondje te hebben gedraaid neerstreek en werd geconstateerd. De eerste drie duiven kwamen tegelijk aan. De 2e en 3e duif maakte nog twee ere ronden en behaalde daarmee de 4e en 5e plaats in Rayon C. De 2e en 3e plaats waren voor clubgenoot en duivenvriend Richard Faber.

“Yinthe”
De winnende duif “Yinthe” is vernoemd naar het derde kleinkind van Peter welke dochter Mirella zeven weken geleden in goede gezondheid ter wereld heeft gebracht. “Yinthe” komt uit de “Veger” X kleinkind “Miss Friesinger”. Dit zijn twee stamduiven van het hok Molenaar.
“De Veger” is een kleinkind van de Blinde James en was zelf beste Jonge duif en beste Vitesse duif van de Z.C.C in 2003 en 2004 en gaf al vele eerste prijswinnaars. De Moeder komt uit 2009 en is speciaal gekweekt om mee door te kweken. De jongen van “Miss Friesinger” vererven namelijk zeer goed en uit kleinkinderen van deze duif kwamen al 10-tallen eerste prijswinnaars. “Miss Friesinger” is als ei bij Joop Groenen gehaald en komt uit het soort waar Joop zelf ook veel succes mee heeft. Ook de eerste twee duiven van de eerste Jonge duiven vlucht van Meer welke 11e en 12e waren in het Rayon waren kleinkinderen van “Miss Friesinger”. De 12ein het Rayon op Meer was de 10-218 welke de nestlegger is van “Yinthe”

De Combinatie Molenaar schenkt zeer veel aandacht aan de jonge vogels en dat wordt op deze vlucht bekroond met een mooie overwinning op deze prachtige vlucht welke met een N-N-W wind is vervlogen. Daarnaast wil de Combinatie graag hun visie over het mooie, maar vaak ook oh zo lastige spelletje, delen met andere liefhebbers, zie hiervoor www.millersfarm.nl

 


Joop St(r)oop

 

Overwinning Bert Braspenning op Blois!


 

Teletekstvermelding voor Dirk Kaaijk
Zaterdag 3 juli 2010 stond Peronne op het programma. De duiven van afdeling 6 werden met een noordwesten wind gelost om 7.00 uur. Om 11.14 en met een snelheid van 1219 meter per minuut valt de ‘23’ zonder aarzeling op de plank bij Dirk Kaayk uit Koog aan de Zaan.

De 08-1371323 is daarmee 1e tegen 1139 duiven in rayon C afdeling 6 en een 9e tegen 6917 duiven in Afdeling 6. Een prachtige prestatie en zeker niet de eerste keer dat ze vroeg naar huis kwam. Zo won ze ook al een 1e van Chimay.

De vader van de ‘23’ is de Roodring de ‘337’ die in 2004 en 2005 in de vereniging 2e en 1e midfond kampioen was in de vereniging (KZ) en deel uitmaakt van het kweekhok en niet zonder resultaat. Hij bracht al verschillende vliegers voort die in staat zijn om een 1e prijs te kunnen vliegen. Die ‘ 337’ stamt af van de ‘383’ van de Gebr. Jansen en deze was vitesse kampioen in de ZCC, van moederskant komt hij uit de Blinde lijn van Bart Rothuizen.
De moeder van de ‘23’ de ‘de 224’is een kruising tussen Schaerlaeckens lijn Bleke Gaby x Janssen via Harm Vredeveld (Loverboy) gehaald bij Nico de Jong.

Dirk gefeliciteerd met de superprestatie!

 

Combinatie Kaman blinken uit op Tours.


Na de geweldige uitslag op Bourges 1 en 2  20 bij de 1e 100 in het rayon. Slaan ze weer toe op tours welke loodzwaar was 29 tot 30 gr. NO-ONO wind. 1e 2e 3e 4e 5e enz. NPO 1e 3e 5e 12de 13de enz. 8.250 duiven in Concours.NPO

Het is voor Joke en Jan kaman een week geworden om nooit te vergeten.De wedvlucht ging naar Tours voor een afstand van circa 640 KM, en zoals gezegd is het een ware happening geworden. Vlak voor aankomst van de vlucht stak Jan nog even de BBQ aan en vertelde, ik heb het niet meer in eigen hand en heb mijn stinkende best gedaan en ben blij dat de duiven verdeeld zijn in de wagen. Als je boxen bovenaan staat, kan je het schudden met die warmte. Omdat Jan het niet aan het toeval overlaat is recentelijk een alternative stroomvoorziening aangeschaft. Ook zit uiteraard in de hokken een warmte- en een ook vochtigheidsmeter. Terwijl we genieten van de heerlijke gerechten van de BBQ kon om 1602.53 uur de eerste duif geklokt worden en zoals Jan opmerkte, recht uit het gat. We hadden niet het benul dat deze doffer steenvroeg zat. Het duurde 8 min dat nummer 2, en weer een doffer zich meldde. Deze beide duiven gemeld en bij de centrale meldkamer heerste ongeloof. Vanaf Amsterdam en omstreken waren geen meldingen binnengekomen van de kanonnen, Fanger, Van Zon Cees Slinger en Wimpy Klaverstijn. Weer 8 min later kwam nummer 3 als een raket aangevlogen en maar weer bellen en doorgeven. En de trein bleef maar doorgaan, hoewel Jan opmerkte er zitten behoorlijke gaten in de vlucht. Ook van de Zaanse vertegenwoordigers zoals Braspenning, Valk, Heine bleken Jan en Joke geen last te hebben. Dan bleven nog over de melkers uit Den Helder en omstreken die 50 Km verder op zitten. Joke: het zal toch niet Cees ? Tot ons lid Peter Jansen belde, jullie staan op teletekst! Dat de BBQ mierenzoet smaakte hoeft geen betoog. Een opvallend detail deed zich voor bij de 5de duif. De 377 die vorig seizoen bij ondergetekende vloog en met veel succes door Jan, werd overgewend vanaf Westzaan naar Wormerveer. Jan ging volledig uit zijn dak, het leek wel of hij dat belangrijker vond als zijn eerste....Hadden critici niet gezegd, dat lukt nooit? De 377 werd gekweekt door Barend Valk, wie kent hem niet!.

Door het geweldig " pakken" van de combinatie was de Postduif snel gesloten.
Bij het uitslaan was het een drukte van belang, buiten de eigen leden waren er nogal veel vertegenwoordigers van de zusterverenigingen aanwezig om Jan en Joke te feliciteren met de overwinning in het Rayon en ook in Noord-Holland. Zo kan het toch ook en dit is uiterst sportief.

Zondag heeft de telefoon niet stilgestaan, de Fondkrant en " het Spoor" komen langs en ook het afdelingsbestuur vertegenwoordigt door Martijn Kramer, kwam het gouden koppel feliciteren, uiteraard vergezeld door een mooie bos bloemen.

De cijfers op een rijtje: in het clubgebeuren, 1-2-3-4-5-10-12enzovoort, 58 mee 28 in de prijzen.

RayonC:1-2-3-4-5-10-12-15-23-26-27-29-enzovoort, 24 duiven bij de eerste 100.

NPO:1-3-5-12-13-29-35 -42-71-78-84-95. Aantal duiven 8.250
De top 5: 1ste 9-5903655 doffer Vader is zoon sterkex lijn hanibal, Eyerkamp, Ben
Ooms. Moeder Euro Fred Eikenx Eijerkamp.
2de 8-5810059 doffer
3de 7-5713890 doffer
4de 7-5713890 doffer
5de 9-2068377 doffer (barend Valk)

De doffers hebben de dienst uitgemaakt voor deze vlucht.

Joke verdient een compliment om achter de schermen, zoveel uren per dag te steken in de verzorging van de duiven. Het jonge duivenhok is haar domein.

Namens de PV de Postduif van harte gefeliciteerd met deze uitmuntende prestatie.

Cees de Leeuw, vertegenwoordiger van PV de Postduif te Wormerveer.

 

Overwinning voor Willem en Gre Vinke op zware Nijvel met de 08-1378229.

 

 

W.Vinke de kampioen van de jaren 80 en 90 in het Rayon, is nu op 75-jarige leeftijd nog steeds fanatiek met zijn duiven bezig. Alleen nu
is het voor Willem en Gre nog een pure hobby. Willem kan niet stil zitten, en heeft zijn duifjes gewoon nodig. De weduwduivin die de
overwinning behaalde, komt nog uit de goede lijnen van de oude soort. Krouwel uit Hilversum x Janssen. 
Willem en Gre, langs deze weg van harte gefeliciteerd namens alle leden van de P.V. de Koerier.
 
R. Heijnis
 

.Jan en Joke Kaman winnen Bourges in Rayon C. Teletekst vermelding op de plaatsten 5 en 8 NPO vlucht.


Na een geslaagd weekendje weg van ondergetekende was ik niet op de hoogte vanhet duivengebeuren. De vlucht Nijvel ging zaterdag wel door, daar liet de comb.Heine van zich spreken door 2 en 8 te worden in het rayon. De 303 zit elke week bijde kop en staat er uitstekend voor bij de getekenden. Jan Kuijzer de specialist was hem nipt voor!. De comb. Kaman was 23 en 24 en Frans Otter pakte de 27ste plaats.
Nu de vlucht Bourges met de uitgestelde lossing naar zondag. Gebleken is dat dit de juiste beslissing is geworden. Normaal zit ik dus bij de familie Kaman naar de binnenkomst van de duiven te kijken, maar zoals gezegd deze keer niet. Bij mijn terugkomst werd ik gebeld om 16.30 uur door bestuurslid Tom Jansen, die mij vertelde, de familie Kaman zijn èèn geworden in het Rayon en ze staan op teletekst. Dus werk aan de winkel en om 19.00 uur gaan we uitslaan. In de club hebben de leden het glas geheven op de winnaars en toen Jan in de computerkamer
was heb ik aan de leden gevraagd, wat ze van Jan vonden.Dit varieerde van mooie kerel tot een fijn mens met een tomeloze inzet voor zijn
duiven. Ook biedt hij de helpende hand en advies aan collega s. Dit ving ik op in het clubhuis.Even nog wat te zeggen over de hokken, 14 dagen terug heeft hij een hok veranderd. Omdat er te weinig zonlicht in het hok kwam, doch op de pannen, heeft hij een wand
verplaatst. Die operatie heeft hem 13 uur gekost. Dit gebeurde toen de duiven ingekorfd waren. Zaterdags hebben de duiven niets gemerkt en vermoedelijk pakt dit goed uit. Een hok is verduisterd en het andere niet. Tegen alle theorieën in vliegen de duiven met de verduistering beter! Afgelopen donderdag was Jan niet helemaal gerust. Het was dus inkorven voor Bourges, hij vertelde mij dat er nogal wat duiven
aan de lichte kant waren. Zondag bleek dan ook dat ze wat later waren alsgewoonlijk.


Hij voert de duiven royaal want de duiven moeten 700 KM vliegen. Anders passen ze niet bij de Kamannen. Verschillende keren heb ik gezien als hij de duiven pakte om in te korven, zijn zorgvuldigheid en de snelle beoordeling van zijn duiven. Niets aan het toeval overlaten, met je duiven bezig zijn is de mening van Jan. Volgens Jan is het een eerlijke vlucht geworden. In Frankrijk was het NW en in Nederland variabele wind. Een weersgesteldheid die Jan graag wil. De training van de duiven is bij voorkeur tegenwind. Dit gebeurt overdag van 06.00-08.00 en van
16.00-18.00 uur. Dit met de steun van zijn vrouw Joke die achter de schermen bergen werk verricht. Maar zegt Joke mij, om 21.30 uur komt hij uit zijn hok. En tussendoor gaat hij nog even naar de sportschool. Een supermarkt kent hij niet en water laat hij nog aanbranden! Buiten een biertje en dat alleen in het weekend, is hij gek op thee, hele potten worden gedronken.Erg leuk voor ondergetekende is dat Jan het voor elkaar kreeg om een 5 tal duiven probleemloos over te wennen, van Westzaan en nu dus in Wormerveer. Hij heeft ze zeker 20 keer meegenomen en dit ging voorspoedig. Zelfs in de mist gingen ze los !.Hier de gegevens van de vlucht Bourges:

ringnr. afstand tijd snelheid
Nummer 1-09-1035242 624,938 1541.42 1197.889 2-03-1903041 1543.06 1194.683 Beide duiven zijn doffers, de 242 het " valkje", is aangekocht in Bovenkerk tijdens een Peronne-race. De duif is gekweekt door Piet Valk uit Assendelft. De 041, de Miracle “vloog al drie keer aan de kop,” was een laat jong van september 2009 en geringd met een oude ring. Wie is de 041: half zus, half broer van de Joke, en teruggezet! Nog steeds is er samen kweek met de familie Eijerkamp. Onlangs zijn er duiven aangeschaft van Jans de Vries, u weet wel bijter x het visje soort, waar de Comb. de Ster furore mee maakt. Met recht de Ster zijn sterren in de duivenwereld. Een leuke anekdote is dat Jan op 10 jarige leeftijd eitjes ging halen in de meelfabriek boven in de silo in Wormerveer. Hij werd achtervolgd door een personeelslid. Om buiten bereik te blijven van die man, moest hij vluchten, dwars door een sloot lukte hem dit. Zijn eerste nieuwe pak was nat, daarom ging hij maar even naar de bioscoop, om zijn
pak te drogen. We hebben de eerste helft van het Nederlands elftal gemist.... De tijd kan verkeren toen je met je broer Aldert 4 duifjes bezat en nu een mega inkorver bent! Om maar te zwijgen dat je de ring elders in de klok moest brengen bij een andere "liefhebber".


Om maar even volledig te zijn over die vlucht: Deelnemers bij de Postduif: 9 en 171 duiven. 1-2-3-4-5-7-9-12-13-14-15 enzovoort, 24 duiven in de uitslag. Rayon C: aantal deelnemers 91 en 1240 duiven in concours. 1-2-6-7-8-12-15-21-22 enzovoort, 20 duiven bij de eerste 100 en 34 in de uitslag. Op 3:Piet Valk die is komende! 4:Kat en zn 5:Marcel Kroon 9:Richard Faber 10:Gebrs. Jansen (ten onrechte noemde ik jullie inbrekers
NPO vlucht: 7740 duiven in concours, teletekstvermelding op plaats 5 en 8 dus de Combinatie Kaman had 52 duiven mee, 11 bij de eerste 100 en 39 in de prijzen. Super de lux ... derhalve in Noord-Holland Door deze resultaten hebben Jan en Joke de leiding overgenomen van Bert
Braspenning in het generaal kampioenschap. De eerlijkheid gebiedt te zeggen, met recht een Topmelker ook die Bert!.Dan nog even terugkomend op vorige vluchten. Alex Brak nog gefeliciteerd met je fraaie overwinning op Breuil la Vert, toch aardig van je om je leermeester Jan Kaman als 1ste te feliciteren, dat deed hem zichtbaar goed !. En dan die Wies Imming de 79 jarige mevrouw uit Oostzaan . Die pakte een super overwinning met een van Loon duifje, met de vlucht Nijvel. Trouw schrijft Gerard Dekker een verslag in het Noord-Hollands dagblad en de regio
webpagina. Ook Lisa heeft een verslag gemaakt voor haar clubgenote, knap hoor. Pogingen om deze vrouw in het zonnetje te zetten (foto) is mij persoonlijk niet gelukt in de dagbladen. Onder welke omstandigheden ze de duivensport moet beoefenen is diep treurig. Het geeft mij te denken..
Jan en Joke, hartelijk gefeliciteerd namens heel de Postduif.


Tekst en foto Cees de Leeuw.

Alex Brak wint 3e Midfondvlucht Breuil-Le Verte Clermont en behaalde bovendien de 7e NPO.Het was de 08-1377034 de eerste getekende welke om 11:55:38 werd geconstateerd en hierdoor Nico de Jong zijn ‘715’ een paar seconde voor te zijn. Breuil was een vlucht met warm weer en een OZO wind, door het zuid in de wind wisten de duiven toch nog een behoorlijke snelheid te behalen van 1371mpm. De vroegste duiven in het rayon waren echte toppers. Voor Alex zijn ‘034’ nu omgedoopt tot ‘Aysha’ was dit ook zeker niet de eerste keer dat zij in het snuitje van de uitslag te vinden was. In de twee weken voor Breuil vloog zij namelijk al de 2e Morlincourt in het Rayon tegen 2663 duiven en de 12e Orleans tegen 1632 duiven. Maar ook de ‘715’ van Nico de Jong is een super, deze vloog op Breuil de 2e in het Rayon en heeft na 9 vluchten 8 prijzen en +/- 7700 punten, wie heeft ze beter?

Maar weer terug naar de hoofdpersoon van vandaag namelijk Alex. Voorafgaand aan Breuil voerde hij het midfondkampioenschap van Rayon C onaangewezen al aan. Door de overwinning zal hij hier op nummer 1 blijven staan. Donderdag met inkorven voerde de leden van PV Strijd & Vriendschap Westzaan waar Alex lid van is de druk nog eens flink op. Er kwam van alles voorbij van ‘alle ogen zijn zaterdag op jou gericht’ tot ‘je bent de te kloppen man zaterdag’, en nog veel meer. Dit maakte Alex nog zenuwachtiger. Maar Alex die bekijkt het altijd van vlucht tot vlucht geeft hij zelf aan, het is niet zomaar vanzelfsprekend dat je iedere week bij de eerste zit. Maar uiteindelijk is Alex er toch in geslaagd datgene te bewerkstelligen wat hij hoopte, namelijk zijn koppositie vasthouden door alle concurrenten te vlug af te zijn en zijn ‘Aysha’ als eerste af te vlaggen.

Zoals net al genoemd was het niet de eerste keer dat de ‘Aysha’ toe sloeg. Ook vorig jaar werd ze al de 6e duifkampioen Midfond van Rayon C. Ze vloog in haar nog korte carrière al 25 prijzen in het Rayon. Ze komt uit Alex zijn superdoffer ‘de afgekeurde’ welke op de eigenlijk goed verlopen vlucht van Strombeek niet terugkeerde, een groot verlies.. ‘De afgekeurde’ stond gekoppeld op een duivin van Gebroeders Fanger, dat is dus de moeder van de ‘Aysha’. Even leek het nog onduidelijk of ‘Aysha’ op Alex zijn hokken bleef. Hij kreeg namelijk een telefoontje van een onbekend persoon of de duif voor €15.000 gekocht kon worden. Na nader onderzoek van Peter R de Vries, bleek het om ene R.F. uit Westzaan te gaan welke waarschijnlijk zijn jaloezie op zo een topduif niet onder controle had. Alex zag zichzelf al een wereldreis maken samen met Monique, maar dit zal nu wel niet veel verder dan een reisje naar Westzaan zijn op donderdagavond aanstaande. Toch is Alex dol op deze humor, want dat moet kunnen in zo een kleine maar o zo gezellige vereniging als Strijd & Vrienschap, aldus Alex.

Het hok is deze winter door iemand gekeurd en deze kwam tot de conclusie dat de hele verluchting niet deugde. Wel een beetje vreemd vond Alex omdat de prestaties toch goed waren. Toch werd na lang piekeren de verluchtig veranderd. Iets waar Alex tot nog toe geen spijt van heeft gehad. Het hok werd gekeurd door Dhr. Bakker, iemand wie Alex zeer dankbaar is. Dit werd allemaal gedaan op aanraadde van Jan Kaman. Alex weet ook wel dat het seizoen nog lang duurt, maar zo een superbegin pakt niemand hem meer af!

Alex van harte met deze superzege en mogen er nog vele volgen! Met de vorm zit het wel goed en met zo een topduif op je hok kan het bijna niet misgaan! Succes in het verdere seizoen.

Jannus Kat

 

Wies Imming wint Strombeek!

W.Imming-Roelofsen speelt 1e over het rayon me de '733', een doffer, die vorig jaar in de vereniging oude duiven en generaal kampioen werd. 

De duif landde om 9.41.29 uur en maakte een snelheid van ruim 1740 meter! Ook is de duif 5e in de afdeling, wat een unicum is voor een Oostzaanse duif.
 
Namens de vereniging Snelle Wieken: Van harte gefeliciteerd! Wies heeft al veel pech gehad, doordat er enorm veel duiven zijn gepakt door de roofvogels. We hopen dat je met deze overwinning weer een beetje kunt genieten van de duivensport! 

Prachtige overwinning voor Rene Heijnis op Morlincourt met de 09-1027906.

 
Na te willen stoppen met de duivensport in 2008,kwam Rene op een ZCC feest in de Bun in contact met Richard Faber. In 2009 werden er bij Richard een 30-tal jonge duiven aangeschaft uit zijn kwekers en vliegers. Zo kwam er in 2009 een totaal nieuwe start met deze jonge duiven.
  
Deze  overwinning werd behaald door de weduwduivin 09-1027906. die nu door het leven gaat met de naam Richarda.Als jonge duif vloog zij een 68ste nijvel 2688d.68ste nijvel 2036d.53ste chimay 1710d. in rayon C.Zij is een Dochter van de Sandy.4e NPO Blois 6637d.x de Joery 9e NPO Morlincourt 8941d.1e Rayon C 1446d. Langs deze weg wil Rene Richard nogmaals bedanken dat hij hem heeft geholpen aan een fantastisch stel goede en bruikbare duiven.

 

Bert Braspenning een klasse apart op de Vitesse vluchten. Voor de 3e keer Goud.

 Na de verschrikkelijke midfondvlucht Laon zat “bijna” iedere liefhebber in zak en as. Zelfs de fondvlucht Chateaudun werd door het slechte verloop van Laon niet vervlogen.  We konden ons met z’n allen  richten op Chimay. En dat hebben we geweten………..  

De Janssen trein van Bert Braspenning uit Wijdewormer had kennelijk geen last gehad van de vlucht Laon. Hij versloeg op een grandioze manier de concurrentie met zijn jaarlingen, de 371 en de 351. Goed voor Goud en Zilver. Hij liet 2591 duiven achter zich. Voor het komende weekend vliegen we de midfondvlucht Morlincourt. Misschien is er een liefhebber die deze “Postploeg” kan verslaan.  

Het zal moeilijk worden. Allemaal heel veel succes!

 Jim Valiant

Sensationele overwinning van Joop Mannaart op de vlucht Laon


De 1ste midfondvlucht is een prooi geworden van ons lid van De Postduif uit Wormerveer Joop Mannaart. De 74 jarige goed uitziende bewoner van Krommenie heeft maar een klein hokje. Deze liefhebber die sinds zijn 30ste duiven houdt is 12 jaar lid van De Postduif. Daarvoor bij Krommenie & omstreken. De insiders weten het wel waar wijlen Jan Lotterman ook lid was en zijn moppen missen we. Maar terug naar Joop, hij vliegt met 4 doffers en 4 duivinnen en had er op Laon er 6 mee. Zaterdag waren er 5 terug in het hok en wie kan dit nazeggen ?

De winnaar van het Rayon met ringnummer 8-1376877 is een schalie-doffer en is gekweekt uit:Belg/ DeLier en gekoppeld met Joops eigen soort. De afstand was 334,833 Km en kwam om 15.04.25 uur binnen vanaf de kust en meteen op de klep! De snelheid was 1266,488ms.Als jonge duif heeft hij weinig gepresteerd , maar in 2009 heeft hij knap bijgedragen met als succes: 9de aangewezen en 9de onaangewezen in het Rayon. Deze doffer kwam iets te kort bij de top 10 van de afdeling. Hij vliegt weduwschap sinds half april en het voersysteem is oplopend met donderdags volle bak in het broedhok. Regelmatige training en verzorging voor de melker. Joop wil het bij een beperkt aantal duiven houden anders heeft hij geen goed overzicht. De duiven worden opgewacht door hem alleen en dat bevalt hem prima.

 Op verzoek van Joop wordt de foto genomen in het clubhuis in het bijzijn van al zijn vrienden van De Postduif en voor de loterij die elke week gehouden wordt bij de club. Deze keer waren er prijzen te winnen en die hadden een Moederdag gehalte. Joke Kaman had daar weer voor gezorgd en het was een succes.

Over de vlucht nog het volgende: Deze telt mee om de G.J. Beuteprijs. Waarschijnlijk zijn de duiven in België in een storingsfront terecht het clubhuis in het bijzijn van al zijn vrienden van De Postduif en voor de loterij die elke week gehouden wordt bij de club. In geheel Nederland hebben de duiven het heel zwaar gekregen en het heeft veel stof doen opwaaien bij de melkers. We herinneren ons nog Mullheim van enige jaren terug. Heel voorzichtig een rondje langs de velden (zondag 13.00 uur) er komen er nog flink wat terug.

Joop van harte gefeliciteerd. Rest nog de mooie klasseringen van leden van De Postduif in de vlucht Laon.

Jan Kaman/Cees de Leeuw
 

Ook tweede overwinning voor Bert Braspenning op Nijvel

 

Nico de Jong pakt zijn 2e overwinning op StrombeekNico heeft zijn duiven goed zitten dit jaar. Hij begint zo langzamerhand een topper te worden op deze afstanden. Met zijn jaarling 715 versloeg hij 3620 duiven…….. of het niets is. Van de 24 duiven die hij mee had, pakt hij er 17 in de uitslag. Nico laat niets aan het toeval over. Hij doet er alles voor om deze prestaties neer te zetten.

Sinds hij verhuisd is naar Zaandijk gaat het geweldig. Ik denkt dat we nog veel van hem gaan horen dit seizoen. Volgende week vervliegen we weer de vitesse vlucht Nivelles. Ik ben benieuwd wie deze sprintvlucht wint.

Allemaal veel succes !!

Jim Valiant

 

Bert Braspenning slaat toe op tweede Meer

 

 Nico de Jong wint eerste vlucht Meer

 

 

 

Zaterdag                                                                          10 april 2010

 

Afd. 6

Noordholland

 

 

 

De Noordhollandse “jonge duivenparade”

 ten bate van de grote prijs

 

Parijs

(17 juli 2010) 

Op zaterdag 10 april 2010 worden er JONGE DUIVEN verkocht van werkelijk de TOP van Noordholland voor de Midfondvlucht Parijs met  maar liefst 6 hoofdprijzen

Een verzorgde reis naar Parijs

voor 2 personen

 

en daarnaast nog vele andere prachtige prijzen. U bent vanaf 19.30 uur van harte welkom voor een fantastische avond die door het optreden van een bekende artiest een onvergetelijk begin van het seizoen betekent.  

De verkoop start omstreeks 20.15 uur.  

De 6 rayons van de afdeling Noordholland hebben de handen ineengeslagen om samen de supervlucht Parijs te organiseren. Deze jonge duiven worden verkocht op 10 april door

Henny la Grouw in het: Wapen van Assendelft, Dorpsstraat 533 te Assendelft

 

INTERNETVERKOPING www.fond-krant.nl 

U kunt bieden via internet tot donderdag 8 april 2010 22.00 uur.  Kooporders en info: Ruud Moes 075-6313636 

Jan Kaman                              Wormerveer

G. Roelofsen                            Zaandam

Ruud Moes                              Zaandam

Comb. Molenaar                    Koog a/d Zaan

R. Faber                                  Westzaan

M. Kramer                              Wormer

Comb. Tump                           Landsmeer

A. Geutskens                           Purmerend

D. v.d. Heide                           Amsterdam

Gebr. Nauta                            Amsterdam

A. Snoek (1e duif)                    Volendam

H. Westerink                            Abcoude

A. Snoek (2e duif)                    Volendam

B. Balk                                     Abbekerk

B. Ooms                                   Hoorn

M. Braspenning                       Wieringerwerf

E. & J. v.d. Weijden                 Blokker

G. Veken                                  Hoorn

Gebr Kat &Zn                         Westzaan

Peter Crans                             Den Helder

Arie Tromp                              Egmond aan Zee

Chiel de Wit                             Zuid Scharwoude

J. van Exter                             Bergen

R. Schouten                             Warmenhuizen

Johan Hoogland                      Broek op Langedijk

Aat & Pe Laan                        Westwoud

C. van Lammeren                    Bovenkerk

D. Meerman                             Amsterdam

W. Klaverstijn jr.                     Amsterdam

D. van Zon                              Amsterdam

H. la Grouw                            Amsterdam

Gebr. Fanger                          Badhoevedorp

C.schermer                             Castricum

R. van Bohemen                      Uitgeest

H. Zoontjes                             Beverwijk

Comb. Paap & Paap              Zandvoort

H.F. Beentjes                          Heemskerk

H. Wirdurski                           Beverwijk

T. Mengerink                          Zandvoort

Comb. Sluiter / Bos                 Beverwijk