Volgend jaar ook weer alle verslagen en foto's sturen naar rayoncnoordholland@planet.nl. Bedankt voor de  gemaakte verslagen en foto's. Mochten er nog verenigingsuitslagen ontbreken of heb je nog op- en/of aanmerkingen op de site kun je dit ook sturen naar bovenstaand e-mailadres. Tot volgend seizoen en blijf poetsen!

 

Met vriendelijke sportgroeten,

Tim Hol

 

Dutch pigeon organiseert grandioze eendaagse race Peronne jonge duiven

 

Dutch pigeon organiseert grandioze eendaagse race Peronne jonge duiven met een uitwijk mogelijkheid naar Morlincourt. Eindelijk een grootste jonge duiven race voor de hele a.f.d.6 dus heel noord holland. Het prijzengeld wordt door de liefhebbers bepaald het gaat op de volgende manier de bedoeling is dat er een groot aantal jonge duiven wordt geschonken elke liefhebber mag maximaal 2 jonge duiven schenken deze duiven worden of in de zaal verkocht of op internet of beide de opbrengst van de verkoop gaat de prijzenpot bepalen als de koper de duif bij de schenker wil laten moet die mogelijkheid bestaan de duif blijft ten alle tijden eigendom van de koper de koper en schenker doen nu mee aan de race en delen het geld wat er door de prijswinnende duif word gewonnen dus fifty-fifty de duiven moeten op zaterdag 1 maart 2008 worden aangeboden met eigendombewijs en eventuele stamkaart de locatie wordt terzijnertijd bekend gemaakt dat ligt aan het aantal duiven wat er ingebracht wordt.                                                                       

Dus Noord-Hollanders doe massaal mee en schrijf je meteen in commissie!

Alles waar niet in is voorzien beslist de commissie.          

Ton Mengerink tel 06-23950691. Hennie La Grouw  06-53397091  Gebr Fanger 020-6593136  Frans Nauta  

Chris Wijnhenke 020-6457906  Erwin Paap 06-50620322 Chiel de Wit 06-11425989 Jan Kaman 06-2064210 of

075-6210672 . Tevens kunt u bij de commissie terecht voor eventuele vragen                                                          
 

Zeer geslaagde leerzame duivenavond

 

Vrijdagavond  26 Oktober was het dan uiteindelijk zover nadat wij verleden jaar met twee duifjes naar wateringen zijn geweest die gekeurd gingen worden voor het boek uiterlijke kenmerken van een crackduif. Aan de hand van hoe dat in zijn werk ging werd het idee geboren omdat ook een keer te organiseren in de Postduif te Wormerveer

 

Echter niet met bewezen oude duiven maar met een jonge duif waarvan de liefhebber zelf dacht dat wordt mijn crack in 2008. De belangstelling was groot ; 54 duiven en er werden vele vragen gesteld en door Gert-Jan Beute beantwoord. Wat ik zelf leuk vond was dat hij de jongere beginnende liefhebbers liet voelen wat een goede duif moet hebben.

 

Weer iets nieuws geboren in Rayon C en gezien de grote opkomst hebben wij Gert-Jan bereid gevonden om volgend nog een keer te komen maar er dan een jaarlingencompetitie aan te verbinden. Nu maar afwachten wie er gelijk heeft gehad Gert-Jan of de liefhebber. Wel hebben wij er zelf een competitie van gemaakt. Gert-Jan Beute vond deze drie liefhebbers de beste jaarling hebben. 1. Kaman-Ooms 2. Kaman-Ooms 3. Rene Heijnis

     

Jan Kaman

 

 

 

     

Gezellige Duivenavond bij de Postduif Wormerveer met Gert-Jan Beute!

 

Sportvrienden,

 

Op vrijdagavond 26 oktober organiseert P.V. De Postduif Wormerveer een gezellige duivenavond met Gert-Jan Beute bekend van het spoor der kampioenen. Ik heb Gert-Jan bereid gevonden om een 60-tal duiven van 2007 te beoordelen naar vlieg- en kweekwaarde vanwege het boek uiterlijke kenmerken van crackduiven waar hij zeer veel positieve reacties op heeft gehad.

 

Het is de bedoeling om per persoon 1 duif te laten beoordelen tijdens het keuren mogen er ook vragen gesteld worden, tevens is er gelegenheid om mest te laten onderzoeken. Aangezien er veel belangstelling voor is wil ik vragen om zo snel mogelijk op te geven via mail jan.kaman@live.nl of tel 06-26064210 of 075-6210672 bij overtekening zullen wij nog een avond inplannen. Gaarne om 7 uur aanwezig het keuren zelf begint om half 8. Deelname is gratis.

 

Groetjes,

 

Jan Kaman

 

Kat en zoon, Westzaan, de kampioenen generaal

                 Rayon C Afdeling 6 Noord-Holland

 

 
 

De nieuwe combinatie Janus en Jannus Kat in Westzaan behaalde dit seizoen al verschillende kampioenschappen in het rayon C Afdeling 6 Noord-Holland en sloegen ook tijdens de laatste vlucht weer toe want in de generale eindstand eindigde de vader en zoon combinatie in de categorie onaangewezen en aangewezen als eerste.

Hoewel Janus Kat solo en een aantal jaren samen met zijn broer Gerrit Jan al bijna alles gewonnen heeft wat men kon winnen is dit toch een formidabel seizoen voor de familie Kat geweest en horen zeker bij de beste die er ooit in zijn regio zijn geweest zoals Sjors Snijders, Jan Loots en Jan Lotterman wat wekelijks (veel met foto) in zijn regio werd aangegeven in een Dagblad, wat de laatste 2 jaar nog mini stukjes zijn met weinig gegevens. 

 

Eigenlijk is het een drie mans combinatie want naast Janus en Jannus vervult broer (Oom) Gerrit Jan nog altijd een belangrijke rol in de hokken aan de Allanstraat 350 in Westzaan, zodat er ook met een flink aantal duiven kan worden deelgenomen, maar het niveau aantal prijzen van deze liefhebbers is zo hoog dat de ware kampioenen de Westzaners zijn. Verder heeft Janus Kat tot nog toe weinig missers met zijn duiven gemaakt maar 28 mei 1972 moet nog in het geheugen zitten 12 weduwnaars in bloedvorm kwamen 2 uur te laat maar gezamelijk terug vanaf Corbeil wat altijd een raadsel is gebleven. Overigens waren de liefhebbers in Westzaan dit jaar wel erg succesvol van de 30 vluchten arriveerde de winnende duif 10 keer als eerste van het rayon C in dit oudste dorp van de Zaanstreek.

 

 De duiven van de familie Kat vlogen onaangewezen 29.300 punten bij elkaar en aangewezen 22.750 Nummer twee in de eindstand is Piet Valk in Assendelft, deze liefhebber net als Janus Kat geboren in 1951 werd ook vorig jaar tweede in de eindstand na twee keer op een ander adres in Zaandam de laatste jaren dus Assendelft, maar het maakt blijkbaar niet veel uit waar het hok met duiven van Piet Valk staat hij heeft het duivenmelken in zijn vingers, en heeft  580 punten minder dan de familie Kat dus heel knap tegen dat geweld. Dan Rinus van Bohemen uit Akersloot vorig jaar de generaal kampioen dit jaar derde, geweldig wat deze man weer heeft laten zien vele keren was de windrichting niet gunstig voor deze liefhebber, maar ondanks de concurentie behoorlijk minder gaat worden is een derde plek in het rayon C nog altijd iets waar men trots op kan zijn, de duiven van Rinus van Bohemem behaalde 28.651 punten. Na de familie Kat is de Combinatie Kerssen-Krom mooi 2e aangewezen in Akersloot, en neemt George Roelofsen heel netjes in Zaandam de 3e plaats voor zijn rekening in deze categorie.

 

Over het algemeen geen leuk seizoen wel een prachtige start van 5 weken, daarna slechte weersomstandigheden en vogelgriep. Snelste seizoen vlucht 12 mei Ablis een duif van de combinatie Joop en Tim Hol uit Zaandam met 1850 meter per minuut. Verder elke overwinning is mooi maar n geweldig namelijk van Coen de Haas uit Zaandam op 23 juni vanaf Meer eerste in het rayon  na 45 jaar trouwe deelnemer was dit succes alleen nog in verenigings verband gelukt,  prachtig zo'n winnaar ! Slechtste vlucht 21 juli Mullheim.

 

Aantal ingekorfde duiven Vitesse 24.626, Midfond 13.624, Dagfond 10.423, Jonge duiven 22.846, Navluchten 17.216 wat het totaal op 88.735 brengt.

Eindstand rayon C generaal 2007  Onaangewezen 1 A. Kat en zoon (Westzaan) 2 P. Valk (Assendelft) 3 R. van Bohemen (Akersloot) 4 P. Molenaar (Koog a/d Zaan) 5 J. Kaman (Wormerveer) 6 R. Faber (Westzaan) 7 G. Roelofsen (Zaandam) 8 Comb. Heine (Wormerveer) 9 S. Bierlee (Assendelft) 10 Comb. Dil (Wormerveer) Aangewezen:

1 A. Kat en zoon (Westzaan) 2 Comb. Kerssens-Krom (Akersloot) 3 G. Roelofsen (Zaandam) 4 R. van Bohemen (Akersloot) 5 P. Valk (Assendelft) 6 J. Kaman (Wormerveer)

7 P. Molenaar (Koog a/d Zaan) 8 R. Faber (Westzaan) 9 J. Kuijzer (Krommenie) 10 Marcel Kroon (Assendelft)

 

Egbert Meijer

 

Henk Jongewaard wint laatste navlucht van het seizoen en zo ook het natourkampioenschap!

 

 

Henk Jongewaard heeft de laatste vlucht van het seizoen vanuit Nijvel gewonnen. Het was de 06-2054391 die om 14.16.52 werd geconstateerd en hierdoor een snelheid van 1247,405 mpm behaalde.

Hiermee bezorgde hij Henk Jongewaard de overwinning van de laatste vlucht en bovendien de eerste plek in het natour kampioenschap.

 

Het was niet de eerste keer dat deze duif voorin de uitslag te vinden was hij vloog voor Nijvel oa;

7,9,22,24,27,44 in de ZCC. Hij komt uit een rechtstreekse J v Vlimmeren&Zn. X Eijerkamp, uit de lijnen van Van Breemen.

 

Nu het seizoen weer teneinde is kunnen we ook meteen de kampioenen bekend. Allen gefeliciteerd. En ook alle vluchtwinnaars van harte!

 

Jannus Kat.

 

A.Kat & Zn. wint N04 Strombeek en maakt bovendien een fantastische uitslag!

 

 

A.Kat & Zn. heeft de een na laatste vlucht van het seizoen vanuit Strombeek gewonnen. Het was de NL 05-1215923 alias “Nike” die om  10.26.06 na een groot rondje op de klep landde waarna ze meteen naar haar 2 pullen van een week oud spurtte, hiermee bereikte ze een snelheid van 1394,289. Hiermee werd zij eerste van Rayon C.

 

Het was de 5e Rayon overwinning dit jaar voor de combinatie. Verder maakte de combinatie een fantastische uitslag namelijk:

90mee 64 erin met o.a.:

1,3,5,8,10,12,29,32,34,37,39,41.De combinatie had er 23bij de eerste 100

 

Nu naar de duif, hij heeft de naam “Nike” gekregen. Nike is de Griekse Godin van de overwinning. Van moederskant komt hij uit de “277” dit is een Bambacht duivin, deze stamt af van Klak duiven. En van vaderskant komt hij uit de “201” Deze komt uit de “Super 152” keer de “40” uit dit koppel zijn al meerder super jongen gekomen oa. de “Golden Wing” welk dit jaar een eerste in het Rayon op Peronne vloog.

De “Nike” vloog ook een 23e in het Rayon op  Bergen Op Zoom.

 

Het is een fantastisch seizoen voor de combinatie. Ze staan nu ruim bovenaan in de generale stand, en ook in Afdeling 6 staan ze generaal bovenaan. Kortom een super seizoen. Met nog een vlucht te gaan is het seizoen voor de Combinatie meer dan geslaagd!

 

Als u nog een jonge  duif uit de vliegers van A.Kat & Zn. wilt bemachtigen moet u de komende tijd www.duiven.net goed in de gaten houden, de combinatie verkoopt namelijk ongeveer 20 Natour jongen.

 

Succes op de laatste vlucht en namens PV. Strijd en Vriendschap en Rayon C van harte gefeliciteerd,

 

 Richard Faber.

 

Richard Faber wint met de “Claudia” de Derby Der Junioren vanuit Ablis.

 

 

 

Richard Faber heeft de Derby Der Junioren gewonnen. Het was de “Claudia” die de concurrentie “ruim” aftroefde en hiermee de 1e in het Rayon veiligstelde. Richard speelde bovendien een 3e NPO. Toen Richard Morlincourt jonge duiven ook al had gewonnen, zei hij dat hij alleen op Ablis nog wou pieken. Dit is dus gelukt! De vader komt bij Mart Luttik vandaan en is er een uit de lijn van de “Darryl” van Pieter Veenstra. En de moeder is een zuivere Koopman. Richard zijn grootste doelstelling van 2007 is geslaagd, pieken op Ablis jonge duiven.

 

Richard de laatste 2 weken en volgend jaar veel succes gewenst. Namens Strijd en Vriendschap en Rayon C van harte proficiat!!

 

Jannus Kat

 

Piet Valk wint Bergen op Zoom en Duffel.

 

 

 

Twee overwinningen op rij komt niet vaak voor. Maar Piet Valk doet het toch maar eventjes met de 06-2057268 (Bergen op Zoom) en de 06-2057266 (Duffel).

 

De 268, een duivin op 14 dagen eieren, bleef clubgenoot Sjoerd Bierlee nipt voor. Vr haar overwinning speelde ze op Baden-Baden al een 20e tegen 1.374 duiven in het rayon.

 

Haar hokgenoot, de doffer 266, spurtte op eieren van 7 dagen naar de zege vanuit Duffel. Ook deze duif heeft zich al eerder laten zien. Op Chimay won hij de eerste in P.V. Zaanstreek-Noord en werd 13e in het rayon tegen 4.487 duiven.

 

Over de afstamming van beide duiven kunnen we kort zijn. Het is het Janssensoort (Van Moorsellijn) dat Piet zoveel succes bezorgt.

 

In vroegere jaren speelde Piet de natour gewoon op weduwschap, maar na de rampvlucht op Mllheim werden de overblijvende duiven gekoppeld en wordt er op nest gespeeld. De duiven trainen twee keer per dag een uur verplicht. Daarnaast brengt Piet’s vrouw Joke de duiven 2x per week naar Leimuiden voor een trainingsvlucht. Dat dit niet voor niets is blijkt wel uit de vroege prijzen en de hoge prijspercentages.

 

Wie meer wil weten over de verzorging van Piet’s duiven, kan het beste het interview op de website van Pipa.be raadplegen. http://www.pipa.be/artikelsnew/differentwriters/pietvalk7.htm

 

Piet van harte gefeliciteerd en op naar de hattrick!

 

MK

 
 

IJsbrand Kaptein overtuigend winnaar Bergerac

 

De “005” zit bovenop de loketkast

 

 

IJs Kaptein heeft de laatste vlucht tellend voor het overnachtfondkampioenschap in Rayon C op zijn naam geschreven. Tevens werd daarmee het onaangewezen kampioenschap behaald in Rayon C.

 

Bergerac was weer een vlucht met de nodige nachtelijke aankomsten.

De 468 overnachtfondkleppers van Rayon C werden om 13.00 te Bergerac gelost en met een zuidwestenwind werd al verwacht dat de eerste in de nacht zouden vallen. De lossing werd niet eerder verricht vanwege het slechte zicht en toch ook het mindere weer op de losplaats.

 

IJs, nog niet in bezit van een mobiele telefoon en daarmee SMS-alerts, ging als gebruikelijk gewoon duiven letten vlak voordat de neutralisatietijd afloopt. In dit geval om 5.15 uur. IJs zat nog een beetje wakker te worden in het halfdonker/schemer.

Even is zijn aandacht niet op het hok gericht en als hij zijn blik weer draait naar het hok ziet hij plots een duif op het dak zitten. Na enig kunst en vliegwerk van IJs loopt ‘de 005’ over de antenne en wordt om 5.29.39 geconstateerd. Als IJs de duif wil melden en voor de zekerheid nog even op het EC-systeem kijkt is er tot zijn verbazing nog een duif geconstateerd, zodat die ook meteen gemeld kan worden.

 

In eerste instantie is het de tiende melding van Noord-Holland en zo staat het ook op teletekst. Later als de definitieve lijst volgt blijkt IJs 13e en 14e van Noord-Holland, maar tevens ook van Sector 2.

 

IJs zijn duiven waren op dat moment in topvorm, want een week ervoor draait hij de eerste van Noord-Holland en tevens 78e nationaal van Irun en een dag na Bergerac heeft IJs de 1 en 2e van Noord-Holland op Narbonne. Op beide vluchten wordt ook meteen de 1e getekende gepakt. Dit zal de nodige punten opleveren voor de diverse competities. Hij is in ieder geval 2e keizerkampioen overnacht geworden in de Fondclub.

 

Terug naar Bergerac. Het waren twee jaarlingdoffers die vooruit kwamen.

Ze waren ingekorfd op een 1 week broeden en met grote jongen.

 

Voor de jaarlingen staan ieder jaar Bordeaux en Bergerac op het programma. IJs had er dan ook een 45 mee op Bergerac. Daarbij ook een paar oudere duiven voor de zekerheid.

 

De ‘005’ komt van vaderskant uit een doffer van Wim Muller. Dit is een doffer van 1988. Het is nog een broer van de Madonna. Toendertijd had IJs deze doffer geruild voor wat jonge duiven.

Aan moederszijde is het Muller x Van Zelderen.

 

De 2e duif van Bergerac met ringnummer 2091042 komt uit de 8e nationaal Barcelona maal Sneekes.

 

IJs Kaptein heeft een sterk seizoen achter de rug op zijn discipline; de overnachtfond. Vooral aan het eind werden de nodige vroege duiven gedraaid.

Op Bergerac resulteerde dit in een 1e en 2e plek met behoorlijke voorsprong in Rayon C.

 

IJs, van harte gefeliciteerd namens Vliegende Vleugels en Rayon C.

 

Marcel en Frank 

 

 

Ron van Rijn wint met “De Jaap” eerste natourvlucht vanuit Meer

 

 

 

Ron van Rijn heeft zijn tweede rayonoverwinning binnen.

 

Met prachtig weer en een zwakke wind uit het noorden klokte Ron zijn ‘Jaap’ 1 minuut voor half tien op een afstand van 114 km. De snelheid van 1275 mpm. was niet genoeg voor een eerste in zijn club, maar wel net voldoende voor de overwinning in Rayon C tegen 4950 duiven.

 

Deze zaterdag was het genieten geblazen; je kon veel duiven zien gaan en de duiven kwamen rap achter elkaar. (in ieder geval in Uitgeest en Akersloot)

Zo ook bij Ron. De eerste twee duiven verspeelde geen tijd, maar vlak er achter bleven er zo een stuk of zes zitten. Omdat de duiven deze keer duidelijk meer de westkant zaten maakte Ron een prima uitslag met 30 van 35 ingekorfde duiven in de uitslag, waarvan 10 bij de eerste 100!

 

“De Jaap”, een jaarling met ringnummer 2102960 is wat Ron noemt, een circusduif. Hij is heel mak, komt vaak bij Linda op haar schouder zitten en gaat ook nogal eens op je kop zitten als je het hok binnenloopt.

 

Qua prestaties is het een gewone duif, wel de nodige prijzen, maar nog geen kopprijs tot vandaag.

 

De Uitgeester duiven waren niet gezet voor de Flatscreen TV, zodat deze aan de eerste vijf duiven van de uitslag voorbijgaan.

 

Wat de afstamming betreft: De vader is van het soort van Gerrie Lotterman uit Heemskerk. Deze haalde samen met zijn vader in de 80er jaren duiven van Van Boxtel. Inmiddels is daar natuurlijk het nodige op gekruist, maar het zijn nog steeds afstammelingen die prima presteren.

 

Van moederskant is het een halve van Gebr. Beentjes uit Akersloot maal de stamdoffer ‘80’ van Gerrit de Boer uit Heemskerk.

 

Ron vliegt op de natour met vier koppeltjes oude duiven op nest. De winnaar zat op moment van inkorven vijf dagen op eieren te broeden.

Deze vlucht gingen ook de jongen mee, maar voor de volgende vluchten worden de meeste jongen ingehouden.

 

Ron en Linda, namens Rayon C van harte gefeliciteerd.

 

Marcel en Frank

 

De “Bertagnolli” van Richard Faber wint J07 Morlincourt.

 

 

 

Richard Faber heeft de zevende en tevens laatste jonge duivenvlucht vanuit Morlincourt gewonnen.

Het was de 07-5713655 alias “Bertagnolli” die om 12.48.01 het hok binnenliep, hiermee bereikte hij een snelheid van 1504mpm, hierdoor werd hij eerste in het rayon en bovendien speelde Richard een 8e NPO tegen 16.000 duiven!!

 

Richard was met de jonge duiven extra gemotiveerd omdat de strijd onderling met ondergetekende extra groot is met jonge duiven.

De vader van de duif is de “808” dit is een zoon van de “Darryl” van P.Veenstra.

En de moeder de “874” komt bij W.Frens vandaan.Het is geen mazzel, Richard speelde in de laatste 6jaar al drie keer op teletekst op Morlinourt en met de “Joery” werd hij ook eerste in het rayon op Morlincourt jonge duiven.

 

Er is nog een vlucht dit jaar waar Richard graag een vroege op wil pakken en dan is Ablis jonge duiven over drie weken.

Als hij deze lijn kan voortzetten zit er misschien wel een verassing in!

Namens PV S&V en Rayon C gefeliciteerd en veel succes gewenst en hopelijk tot gauw!

 

Jannus Kat.

 

 

Jan Kuyzer wint Peronne met n seconde voorsprong. 

Peronne, 315 km met een stevige westenwind (en op sommige plaatsen enigszins WNW) werd gewonnen door vitesse/midfondspecialist Jan Kuyzer. Jan had de wind niet echt mee en daarom des te knapper deze overwinning.

Het was de NL07-1650359, een lichtkrasdoffer, die de bloemen kwam thuisbrengen. Oplettende lezers zullen zien dat dit ringnummer niet aan Jan was uitgegeven. Hij heeft deze duif namelijk van een andere kampioen gekregen, namelijk. Piet Valk. De 359 (een naam heeft hij nog niet) stamt af van de bekende Van Moorsellijn en er zit Klakbloed in via Klaas Drenth. Kortom een echte Janssenduif.

Waarschijnlijk was een opbloeiende liefde de oorzaak van deze krachtsexplosie, want hiervoor vloog de 359 n prijs. Bij het inkorven vond Jan hem er zeer mooi uitzien en zei tegen zichzelf: “Als ie het nou niet doet ….”. Wie weet heeft de duif dat gehoord, met het bekende resultaat tot gevolg.

Jan heeft een hekel aan opleren en brengt de duiven tussendoor niet weg voor een lapvlucht. Ook voorafgaand aan seizoen zijn de jonge duiven slechts twee keer opgeleerd tot Badhoevedorp en daarna met de vereniging mee. Verder worden de jongen wel verduisterd maar niet bijgelicht. Desondanks was de 359 al vergevorderd met de rui. Echter, met Peronne stond hij toevalligerwijs op een volle vleugel.

Tenslotte nog een korte anekdote. Clubgenoot Cor Kroon had Jan aan de telefoon. Na verbreking van het contact bleef de telefoon echter aan staan. Wat Cor daarna hoorde? Een zeer fanatieke Jan Kuyzer die zijn jonge duiven binnenroept (met de nadruk op roepen). Wat heet, omdat de telefoon in Jan’s borstzak zat, leek het wel of hij zijn duiven probeerde binnen te schreeuwen. Zelfs na vier keer neerleggen en de stekker eruit, bleef Cor Jan horen roepen. Pas toen de stekker er 1 minuut lang uit was, was het over.

Jan, van harte gefeliciteerd met deze overwinning namens PV Zaanstreek-Noord en Rayon C.

MK

De “Martini” van Eric Keijsper wint Steyregg.

 

 

Eric Keijsper heeft de een na laatste fondvlucht vanuit het Oostenrijkse Steyregg op zijn naam geschreven. De “Martini” was het die de overwinning naar Assendelft haalden.

Er werd afgesproken dat ik zaterdag 28 juli even bij mijn clubgenoot langs zou komen om een verslag te schrijven en eveneens om de aankomst van de duiven van Bergerac mee te maken. Bij Eric Keijsper aangekomen stond het huis vol met bloemen van Steyregg en Eric keek erg blij. Hij had zojuist de eerste in de ZCC gespeeld door om tien over 7 een duif te klokken van Bergerac. Teletekst haalde hij net niet maar dit kon de pret niet drukken. We waren net even op de computer wat informatie over de afstamming aan het bekijken toen we ineens een ‘piep’ hoorde de 2de duif van Bergerac. Toen Eric net weer uit het hok kwam viel er nog een op de klep. Toen we enkele minuten later binnen nog even zaten te praten viel de 4de duif op de klep. Dit was de 30ste melding in het inkorfcentrum.

 

De Vlucht.

 

Eric had dinsdag 17 Juli jl. 4 duiven ingekorfd op Steyregg. De vlucht werd zaterdag om 6.45 gelost, en vanwege de dramatisch verlopen vluchten vanuit Mnchen en Mullheim werden er s’avonds door Eric nog geen duiven verwacht. Eric wou net naar de club vertrekken om de jongen duiven vlucht af te slaan toen er tot zijn grote verbazing een duif op de klep viel. Er werd in eerste instantie aan een duif vanuit Mnchen gedacht, maar toen Eric de papieren aan het invullen was dacht hij ineens bij zichzelf “Het is er een van Steyregg”. Toen Eric meldde was er nog niks bekend en dus werden de nodige mensen opgebeld om informatie in te winnen. Toen hij in de club kwam dacht hij de eerste duif op Steyregg van Noord en Zuid Holland te hebben geklokt. Later bleken er in Zuid Holland nog een paar vroegere duiven te zitten maar de eerste NPO van Afd. 6 Noord Holland was toen al bijna zeker. Later werd dit bevestigd en heeft de telefoon de hele zondag gerinkeld, en om 7uur maandag ochtend werd dit weer hervat tot tegen het middaguur.

 

De Duif.

 

De duif heef de naam "de Martini" gekregen.  De duif is van het soort Brugemann. Van moederskant is zijn opa de Wonderdoffer van W.Hoolwerf. En van vaderskant is het eigen soort. De oma komt uit een zoon van de 1ste Ruffec van de NABVP(samenspel) keer een duivin van

Hugo Hauzendorfer. Het is een laat jong van 2005. In 2006 heeft ze 3 navluchten gevlogen.

En in dit jaar Nijvel, 3 midfondvluchten, Blois en Baden-Baden. Op Blois was het ook Eric zijn eerste duif. Ze haalde de motivatie uit een jong van 17 dagen waar ze erg vel op was samen met haar doffer. Ze had voor de vlucht 2pennen gegooid.

  

De verzorging.

 

Eric is niet erg moeilijk met de verzorging. De duiven gaan een maal daags los en trainen dan ongeveer een uur, dit gaat wel in een sneltreinvaart! Eric voert de duiven Teurlings 8 kweek aangevuld met snoepzaad en een klein beetje gerst. In het hok ligt droge mest met houtsnippers. Er word soms nog wat van Van Der Sluijs gegeven maar meer niet.

Er worden ook geen andere trucjes uitgehaald en de duiven worden niet verduisterd.

 

Slot.

 

Deze overwinning is Eric volgens mij door vele mensen gegund. Hij is altijd gezellig in de vereniging en ook daar buiten. Hij korft altijd in zijn het er geen 20 dan is het er wel een om toch nog mee te doen. Als de vorm volgend jaar nog zo is zal hij vast nog vele vroegen duiven spelen. Eric, deze overwinning is je van harte gegund en namens PV Strijd&Vriendschap, Rayon C en Afd.6 van harte gefeliciteerd!!

 

Jannus Kat.

 

Robert van Soest en de Skydiver flikken het nu vanuit Mlheim!

 

 

Of de vluchten uit Frankrijk komen of uit Duitsland, het maakt de Skydiver van Robert van Soest allemaal niets uit. Na een 1e in het Rayon op Bourges (7e Afdeling), een 18e op Baden-Baden (67e Afdeling) dan nu het hoogtepunt van het jaar: een 1e in het Rayon op de slecht verlopen vlucht Mllheim en nog belangrijker, 1e NPO!!

 

Het was voor de dagfondduiven van Rayon C toch wel een succesvolle vlucht met maar liefst 6 duiven op teletekst. Laten we verder het verloop van de vlucht maar even vergeten.

 

Na de succesvolle vlucht vanuit Bourges (zie boven), werd door Robert niet ingekorfd voor Blois. De reden was dat de duiven zich vol haden gevreten met piepschuim! Robert zijn hok is een redelijke bouwval. De plaat piepschuim in de tussendeur om de doffers en de duivinnen te scheiden was naar beneden geschoven. Op de inkorfdag merkte Robert dat de kroppen van alle duiven bomvol zaten met iets zachts. Opeens zag Robert dat de mest vol zat met bolletjes piepschuim en zag dat de plaat aan beide kanten (dus door de doffers en duivinnen) was aangevreten. Toch leken de duiven redelijk hersteld met dus de 18e vanuit Baden-Baden en de beste hokprestatie van het Rayon.

 

In de aanloop op de vlucht Mllheim voorspelde Robert al dat de Skydiver in goede doen was. De mest was namelijk erg slap (!?), net als een soort breiige massa. Net als voor Bourges en Baden-Baden. In het hok is het een nogal drukke duif die erg irritant is voor zijn hokgenoten. Twee weken geleden kreeg hij zijn oude duivin weer terug die Robert was verspeeld. Misschien dat dit de reden was voor het drukke gedoe (en de bijbehorende slappe mest) en de topprestatie.

 

Robert geeft niet veel om stambomen en kampioenschappen. Daarom was in de vorige reportage op de rayonwebsite (met betrekking tot de eerste prijs op Bourges) een foutieve afstamming opgegeven. Het betrof hier namelijk de afstamming van een andere “915” die Robert ook heeft. Maar ere wie ere toekomt: De Skydiver (06-2057915) is namelijk als jonge duif gekregen van Gerard Dekker te Assendelft. Gerard heeft al menige eerste prijswinnaar geschonken. Naar eigen zeggen vindt hij kweken leuker dan vliegen en geniet hij net zoveel van een goede prestatie van een door hem gekweekte duif bij een ander dan dat hij zelf een vroege duif heeft. De Skydiver heeft het kopvliegen niet van een vreemde. Het zit namelijk in de familie Zijn vader is de 871 die bij Gerard Dekker een 1e NPO op Tours heeft gespeeld. Opa (242) was 3e Nationaal Duifkampioen Dagfond met o.a. een 1e op Bourges. De moeder van de Skydiver komt uit de “Terrorist” die bij Gerard top vloog op de vitesse/midfond en gekoppeld was aan de “Three Times” (kruizing J.C. de Zwart/ Van de Veeke).

 

Robert, wederom van harte gefeliciteerd met je overwinning namens PV Zaanstreek-Noord en Rayon C.

 

Marit Kramer vliegt eerste vanuit Chimay.


Op de foto vlnr. Marit, vader Cees met de Cees en Martijn

 

Zelf kon ze het nieuws nauwelijks geloven dat ze de eerste in het Rayon had gespeeld, maar eenmaal thuis werd de site van de Compuclub geraadpleegd en daar stond het: M. Kramer stond bovenaan de uitslag van Chimay. En als slagroom op de pudding lijkt de 07-1652079 alias “Cees” tevens de snelste te zijn van alle duiven in Afdeling Noord-Holland.

Na vele jaren samen te hebben gespeeld met vader Fred werd dit jaar door Martijn Kramer voor het eerst begonnen met een duivenhok vanaf het eigen adres in Wormer. Aangezien hij nog steeds vliegt onder de naam FS Kramer & Zn. werd besloten om vrouw Marit lid te maken van PV Zaanstreek-Noord. Ze is echter geen papieren lid, want in de dagelijkse verzorging is zij onmisbaar. ’s Ochtends laat ze de jonge duivinnen los en voert ze de jonge duiven. Ook is Marit niet te beroerd om de duiven op woensdag een trainingsvluchtje te geven.’s Avonds als Martijn van zijn werk thuiskomt (ongeveer 18.45 uur) wordt de verzorging overgenomen en gaan de jonge- en oude doffers gezamenlijk los.

De winnaar van Chimay stamt van vaderszijde af van de Havik, een zeer goede vlieger en kweker van Kramer & Zn (half Zoontjes/half lijn Goeie Rooie). Van moederzijde komt hij uit een dochter van de beroemde Bartoli (Eijerkamp via Bambacht). De reden voor deze uitzonderlijke prestatie is zeer waarschijnlijk de liefde voor zijn vriendinnetje. Ook vorige week op Nijvel was hij erg vroeg moet een 41e in het Rayon tegen 3.353 duiven.

De Cees is vernoemd naar de vader van Marit die vele uren heeft gestoken in de wederopbouw van het hok(je). Het hok is overgenomen van Grada Overbeeke die zelf helaas is gestopt met de duivensport. Het was juist Grada die de duif heeft zien aankomen omdat Marit en Martijn al van huis waren gegaan in verband met de bruiloft van Martijn’s broer. Dat zij zelf dus de eerste prijswinnaar niet hebben zien aankomen mocht de pret niet drukken, want het was dubbelfeest. Een bruiloft en een eerste prijs!

 

Comb. Westzaan haalt uit op J04 NivellesOp de foto links Cees de Leeuw en rechts Barend Valk met op de achtergrond
het jongeduiven hok. Het andere lid van de combinatie Ina Valk ontbreekt
vanwege vakantie.

Zondagmorgen 10.30 uur per fiets naar Westzaan-Zuid voor een reportage bij de “nieuwe” Combinatie Westzaan.

Nadat deze combinatie, bestaande uit Ina Valk, Cees de Leeuw en hokmanager Barend Valk, er de eerste drie jongenduiven vluchten al dicht tegen aan hadden gezeten was het deze keer raak. Ze zijn niet alleen 1 maar ook 2, tevens hebben ze er 5 bij de eerste 10. Een unieke prestatie!!!

Aangezien de eerste twee allebei op 08.55,06 binnen liepen en daarbij een snelheid van 1808,826 behaalde hebben we hier eigenlijk twee eerste prijswinnaars. Wij zullen deze twee jongen er zodoende allebei even uit lichten.

De 07-2123053 komt van vaders kant bij A. Geutskens vandaan uit de lijn van “de schallie”. Van moederskant komt deze bij Rinus van Bohemen vandaan.

De 07-2123074 komt van vaders kant bij Cor Kroon vandaan en is de 03-671, deze doffer was in 2003 kampioensduif van Zaanstreek-Noord en deze had Barend van Cor gekregen. De moeder van de “074” is aangeschaft op de totale verkoop van wijlen Jan Lotterman. Deze vale duivin was in het jaar dat Jan overleed zijn beste jonge duif.

Combinatie Westzaan beschikt zoals u op de foto kunt zien over een fantastische accommodatie. Niets wordt hier dan ook aan het toeval overgelaten.
Deze uitslag is dus zeker ook niet verassend te noemen.
Als er op deze manier wordt doorgegaan kunnen er hier nog prachtige resultaten worden behaald en zal er in de nabije toekomst zeker naar Westzaan-Zuid moeten worden afgereisd.

Namens PVKZ en Rayon C van harte gefeliciteerd!

Ronald Molenaar


Rinus van Bohemen uit Akersloot wint Duits avontuur vanuit Baden-Baden

 

 

 

Donderdag werd bekend dat Frankrijk de grenzen vanaf zaterdag gesloten zou houden voor de duiven in verband met de gevreesde vogelgriep, zodat halsoverkop naar Duitsland uitgeweken moest worden. Baden-Baden is met een afstand van ongeveer 480 km niet al te ver voor de 5e dagfondvlucht. Maar door de te verwachten westenwind, kracht 5, zou het nog wel eens een pittige vlucht kunnen worden, met de duivenfreaken in de voorhand, in het voordeel.

 

Om 07.30 uur konden de duiven gelost worden en met de vooral in Belgi en Nederland krachtige westzuidwesten wind werden de duiven vanaf 14.00 uur verwacht.

 

Rinus zat met zijn vrouw al ruim op tijd te wachten en er arriveerde nog een enkele jonge duif. Rond 13.45 uur zag Rinus echter al een duif met behoorlijke snelheid rechtdoor over zijn hok gaan. Waarschijnlijk de winnaar van de afdeling van deze fondvlucht in Waarland.

Om 13.49 uur arriveerde de eerste duif. De ‘643’ vloog eerst nog twee grote ronden om het hok alvorens op de klep te landen en naar binnen te gaan. Zo werd ze om 13.50 uur geconstateerd.

 

Bij het melden was Rinus weer de eerste en na enkele telefoontjes naar collega duivenmelkers bleek misschien alleen de tijd van Combinatie Heine vroeg genoeg om Rinus van de eerste plaats te houden. Het scheelt dan ook maar enkele seconden met deze combinatie.

 

Dit seizoen gaat het Rinus heel goed af op de dagfond. Zo werd op Bourges en Blois de 2e in Rayon C gespeeld en hoorde Rinus op Blois 8e en Baden-Baden 10e op teletekst te staan. Het is nog steeds onduidelijk waarom zijn naam niet prijkte op pagina 437.

 

Het verschil met vorig seizoen op de dagfond is dat de duiven van Rinus die mee mogen op de dagfond allen vroeg thuis kunnen komen. De laatste drie vluchten was het steeds een andere duivin die als eerste het thuishonk wist te bereiken.

 

De duivinnen zijn iets langer verduisterd, zodat vooral de latere dagfonders met goed gevolg afgesloten kunnen worden. Daarbij trainen de duivinnen van Rinus al het hele seizoen als gekken. Het gaat met grote snelheid, gedurende twee keer ruim een uur per dag.

 

De winnende duivin 04-1908643 had zich op de dagfond alleen op de 2e Ablis van voren laten zien met een 13e prijs in Rayon C. En dan nu een eerste tegen 1374 duiven.

 

Baden-Baden kende een heel goed verloop. Met driekwartier waren de prijzen verdeeld en met 6 van de 8 duivinnen in de prijzen deed Rinus weer van zich spreken.

 

Wat de afstamming betreft: ze komt uit 02-246 en de 04-580. De ‘246’ is een broer van de ‘114’, ‘115’ en ‘029’, die van 2002 t/m 2005 allen van de vitesse t/m de dagfond kopprijzen vlogen.

De ‘580’ komt uit de ‘420’, zoon van de eerder beschreven ‘016’ maal de ‘913’. Dit is een inteelt duivin naa

r de stamdoffer ‘999’, afkomstig van  Piet van Diemen.

 

Rinus, je hebt weer een mooie overwinning op je naam geschreven, Proficiat!

 

Marcel en Frank

 

 

De "Jonge Favoriet" van A. Kat en Zn. wint J03 Strombeek
 


De 07-1649201 alias "Jonge Favoriet" heeft A. Kat en Zn. hun vierde rayon overwinning bezorgt. Om 9.48.00 werd zij geconstateerd, hierdoor behaalde ze een snelheid van
1489,999 mpm. Bovendien speelde de 07-1649317 alias "Cancellara" de tweede in het rayon en dit betekende dus 1 & 2 voor de combinatie. De "Cancellara" is een broer van de "Jonge Favoriet".

De vader van deze twee duiven is de "Favoriet". Deze jaarling speelde in zijn dus nog niet zo lange leven al meerdere keren kop o.a. ;
- 8e Nijvel 2570 d
- 9e Duffel 3488 d
- 11e Meer 4347 d
- 12e Nijvel 4461 d
- 12e Nijvel 1750 d
- 14e Hasselt 2097 d
- 20e Morlincourt 2653 d
- 20e Harchies 2463 d
- 25e Bergen op Zoom 4616 d
- 28e Chantilly 1853 d

Het is verder nog een broer van de "41" welke dit jaar ook twee keer vroeg vloog in het rayon. De moeder van de twee jongen is een duif die is gehaald bij J. Pepping.

Er wordt bij de combinatie alles uit de kast gehaald om ook met de jonge duiven te pieken en dit lukt tot nu toe zeker !
We zullen waarschijnlijk snel weer bij jullie langs moeten komen.
Namens Strijd & Vriendschap proficiat !

Richard Faber

 

Jan Kuijzer en de “As 02” winnen Chantilly.

 

 

 

Chantilly werd een snelle vlucht met de As 02 van Jan Kuijzer als grote winnaar. De As 02 klopte met een snavellengte verschil een duif van clubgenoot Dirk Nierop die verdienstelijk tweede werd. Verliezen van de As 02 is geen schande als je weet dat deze duif vorig jaar nog de beste jonge duif van de hele Afdeling was. Ook dit jaar excelleerde deze duif. Na een wat aarzelend begin met “slechts” een 19e / 4.679 d. en 23e/ 4.461 d. in het Rayon op Strombeek en Nijvel, kwam de As 02 pas goed los. Jan had hem gekoppeld aan de duivin die hij als jonge duif ook had, maar dat liep niet helemaal lekker. Pas enkele weken geleden werd deze duivin ingewisseld voor een andere en toen begon het: Achtereenvolgens een 5e op Nijvel tegen  1.750 duiven, twee weken geleden een 2e op Peronne tegen 1.774 duiven en nu dan de eerste prijs in het Rayon tegen 1.853 duiven. Tevens was dit de 4e prijs van alle 9.565 duiven in de Afdeling.

 

De As 02 is stamt van vaderszijde af van Jan ’s eigen 50-lijn die meerdere eerste prijswinnaars heeft voortgebracht, waaronder de Autoduif van Nico Pronk, Warmenhuizen. De broer van de vader van de As 02 won in twee weken tijd de eerste prijs in de toenmalige Kring 2 tegen ruim 10.000 De moeder is een dochter van de Wonderboy van Lindelauf & Zn.

 

Jan  voert zijn duiven vrij licht met een mengeling van Wielink. Verder in de week wordt opgevoerd met wat zwaarder voer. Veel poespas haalt Jan niet uit. Hij rijdt niet met de duiven, ook niet als er geen vlucht is in de tussenweek. Hij verduistert niet. Ten hoogste schermt hij de ramen bij de weduwnaars af om de rust wat te bewaren. Hij speelt niet met weduwduivinnen, want dat is te veel werk volgens Jan. Blijkbaar is dat allemaal niet nodig, want het gaat uiteindelijk om de eerste prijs! Van harte gefeliciteerd met je overwinning namens PV Zaanstreek-Noord en Rayon C.

 

MK

 

Ben en An van de Peppel winnen supersnelle St. Vincent

 

 

 

Ben en An van de Peppel zegevieren op misschien wel de snelste St. Vincent ooit. Verantwoordelijk voor deze zege was de blauwe weduwduivin 03-2257971 die al om 8.21 uur aantikte. De 71 was vorig jaar ook al goed voor de 6e plek in het Rayon op de loeizware Mont de Marsan. Dus van zowel snelle als zware vluchten vliegt ze kop.

 

De 71 stamt af van het oude soort van Ben zelf, maar werd verkregen via Cor Schermer, Castricum. Waar de conditie vandaan komt om zo’n stuk in n keer te vliegen is een raadsel, want de duivinnen trainen (net als bij velen) maar n keer per dag. Misschien komt het omdat Ben streng doch rechtvaardig voor zijn duiven is. Als ze goed zijn gaan ze de mand in. Dan gebeurt het weleens dat sommigen 4x in n jaar een overnachtvlucht vliegen. Als ze dan ook nog vroeg vliegen, dan haal je de titel van Beste overnachtduif van de Afdeling binnen zoals in 2005 het geval was.

 

Ben en An staan al jaren bekend om hun goede prestaties op de overnachtfond, maar ook als het wat sneller gaat pakken ze van voren. Op Bordeaux ZLU jl. werd de 13e Nationaal bij de jaarlingen gepakt.

 

Duur voer is aan hen niet besteed. Ze voeren de goedkoopste mengeling die er bestaat van een Belgische firma. Verder wordt er ook niet verduisterd of andere trucken uitgehaald. Ben en An doen het zo eenvoudig mogelijk op een zeer eenvoudig hok dat mijns inziens aan vervanging toe is. Maar ja, als de prestaties goed zijn, durf dan maar eens te veranderen.

 

De 971 mag laten zien wat ze waard is, want ze is nu ingekorfd op de vlucht van het jaar: Barcelona. Wellicht horen we nog van haar. In elk geval gefeliciteerd met de overwinning op St. Vincent.

 

MK

 

Gebroeders Piet en Hans Baltus winnaar Duffel jonge duiven

 

 

 

De broers Piet en Hans Baltus hebben de tweede jonge duiven vlucht vanuit Duffel op hun naam geschreven. Het was de ‘044’ die het secondenspel won van hun clubgenoten, de combinatie Kerssens/Krom. Het verschil op de meet was 1 seconde…

 

In hun tweede jaar als combinatie is dit alweer de 3e zege op de jonge duiven vluchten. Er wordt dan ook niets aan het toeval overgelaten.

 

Ruim voor de vluchten beginnen gaan de duiven regelmatig ’s avonds in de reismand om vervolgens de volgende ochtend vanuit de auto gelost te worden. Dit voor het leren drinken in de mand en om te wennen aan de mand.

 

De jonge duiven worden daarna veel opgeleerd vanuit verschillende richtingen. Zo worden ze gelost in Wijk aan Zee, maar ook in Badhoevedorp en Amsterdam.

Ook alle africhtingvluchten werd er ingekorfd.

 

De jonge duiven gaan twee keer per dag gedurende een uur de lucht in. Het hok wordt dan geschrabd en de stofzuiger gaat door het hok.

 

1 week voor Meer zijn de jongen gescheiden. Dit omdat de mannen vroege jongen hebben en er zich dan diverse koppeltjes vormen. Het trainen wordt dan minder en ook het binnenkomen gaat trager.

 

De ‘044’, omgedoopt tot “de Strik” vanwege zijn strikje, haalde de motivatie waarschijnlijk uit een emmer, waar hij samen met een andere doffer veelvuldig op zat te vechten. Hij viel dan ook na 1 rondje gelijk op de klep.

 

De vader is een gekochte doffer van Klaas Visser uit Zaandijk. Dit is nog een zuivere Van der Flaes uit Belgi.  De moeder werd betrokken bij Rinus van Bohemen en komt uit de ‘420’, een zoon van de eerder beschreven ‘016’ van Wim Rodenburg. Dit maal een goede duivin van eigen soort van Rinus.

 

Twee jaar geleden was Piet op de koffie bij Rinus van Bohemen. Piet ging op een gegeven moment met Rinus de hokken in en verschillende krachtpatsers wisselde van hand.

Op een end had Rinus 7 duiven in een mandje gestopt en zei tegen Piet: “Alsjeblieft, ga er maar mee kweken” Hier zijn Piet en Hans natuurlijk Rinus zeer erkentelijk voor.

 

Om 13.03.21 werd de eerste duif geconstateerd en met een snelheid van 1540 m.p.m wordt daarmee ook de overwinning van de ABC-lossing veilig gesteld.

De deelname van deze lossing was meer dan 11.500 duiven.

 

Piet en Hans, van harte gefeliciteerd namens Vliegende Vleugels en Rayon C.

 

Marcel en Frank

 

Unieke prestatie Coen de Haas op de eerste vlucht jonge duiven Meer

 

 

 

`Lang gewacht maar toch gekregen.`Coen de Haas heeft al 45 jaar duiven en had nog nooit een eerste in het Rayon gespeeld. Hij is met recht de vierkante meter specialist.  Als je ziet hoe hij iedere centimeter heeft benut mag je met recht spreken van een verdiende overwinning.  Zijn jonge duif de 07-1654822 arriveerde om 11:47.17 uur op zijn bescheiden  accommodatie met een snelheid van 1585.101 meter per minuut op een afstand van 106,673 km. Voor een fondspecialist een ware prestatie.

 

De "Sandy" wint de strijd om Blois.


>
Richard Faber heeft de 4e dagfondvlucht vanuit Blois gewonnen. Het was de 06-5616788 alias de "Sandy" die om 13.47.52 het hok inliep enhiermee een snelheid van 1572 mpm behaalde, 21 meter meer dan de tweede in het rayon. De overwinning kwam zeker niet onverwachts want Richard Faber presteert al vele jaren goed op de dagfond. Dan is zo een overwinning natuurlijk prachtig!


In Afdeling 6 eindigde Richard als 3e, wat natuurlijk ook een superprestatie is. Ook de naam van Richard zijn moeder Rita  moet nog worden genoemd, want deze heeft de laatste paar weken Richard zijn duiven verzorgd, omdat Richard op huwelijksreis was. Ook de naam van zijn vrouw Claudia mag niet ontbreken want deze draagt ook haar steentje bij. Van moederskant komt deze duif uit een dochter van de "Rick" is zoon "Dirky" Pieter Veenstra x de "Super 16" van Janus Kat en van vaderskant uit een zoon
van de "Atilla" is kleinzoon "Dirky" Pieter Veenstra x de "Valk 270" is dochter 019 Piet Valk 5e beste duivin WHZB 2003.


Namens Strijd en Vriendschap van harte gefeliciteerd met deze prachtige overwinning.

Jannus Kat

 

Ron van Rijn winnaar vijfde midfondvlucht vanuit Peronne  

     

 

 

De duiven konden van de vierde midfondvlucht pas na een nacht overstaan en terugrijden halverwege de middag vanuit Nijvel gelost worden. Tegen de avond vielen dan de duiven. Donderdag inkorven werd hierdoor kortdag en het afdelingsbestuur besloot halverwege de week dan ook om de midfondvlucht te verkorten naar Peronne zodat op vrijdag ingekorfd kon worden. Deze alweer 1 na laatste midfondvlucht werd vervlogen met wind op de staart zodat de 100 km/per uur weer eens overschreden kon worden.

Omdat de duivenwagens pas rond 6.00 uur het terrein bij Peronne op reden werd besloten, om voor de buien uit, de duiven om 8.10 te lossen. De verwachte aankomst was daarbij 11.10 a 11.15 uur voor Uitgeest (en omstreken)

 

De winnaar heet verrassend dit keer Ron van Rijn. Deze inmiddels bekende liefhebber in Rayon C flikte het dit keer met de duivin 05-486. Ze werd om 11 minuten over 11 geconstateerd. Deze tweejaarse duivin presteerde als jong heel goed.Als jaarling viel ze heel erg tegen en won dan ook weinig prijzen. Op afstamming mocht ze toch op het hok blijven en vooral op de midfond pakt ze dit seizoen haar prijzen voor de baas.

 

In de afstamming vinden we aan vaderskant nog duiven van Gerrit Beentjes Sr. met zijn van de Paschen. Aan moederskant zijn het duiven van Koos van Koppen die de boventoon voeren. Ron begon dit seizoen met 9 duivinnen en 12 doffers. Inmiddels is daar al het een en ander tussen uit gehaald en voor de laatste vlucht worden alleen de duiven, die er het beste voor zitten, ingekorfd. Met als troefkaart de ‘486’!

 

Ron en Linda, namens Rayon C van harte gefeliciteerd.

 

Marcel en Frank

 

Margreet Koeman-Kok wint Bordeaux en de Home cinema set met de 04-1876675.

 

 

Al 3 jaar achtereen op teletekst op de eerste Bordeaux, en nu ook de eerste in Rayon C. Een echte topprestatie van deze man/vrouw combinatie.

Altijd al gedacht,vrouwen in de duivensport verrichten wonderen.

 

Een loodzware Bordeaux,maar toch 2 duiven zeer goed in de tijd. Hun tweede duif van Bordeaux was de 418,die de voorgaande 2 jaar op teletekst wist te verschijnen.

Echt een topper,die nu ook weer eventjes om 18.53 wist te arriveren.Goed voor een 12de plek in RayonC.

 

De winnares van Bordeaux is een Theelen duifje met een klein beetje Steketee.De vader van dit duifje komt bij Piet Hille vandaan,tegenwoordig woonachtig in Luxemburg.

En de moeder komt van Ben Alfrink. Dit is ook geen onbekende op de overnacht. Ook Ben klokte een duif uit dit zelfde koppel goed in de tijd.

 

Margreet en Rene van harte gefeliciteerd namens alle leden van de Koerier en Rayon C.

 

Robert van Soest stunt op Bourges!

 

 

Het is hem weer gelukt om een overwinning in het Rayon te behalen. Robert van Soest alias de Stuntman flikt het met maar 5 duifjes mee. De weduwnaar 06-2057916 (na deze overwinning gedoopt tot de “Skydiver”) wint niet alleen het Rayon C concours maar wordt ook eventjes 7e in de Afdeling met de zo felbegeerde TT-notering.

 

Het seizoen verliep niet naar wens van Robert en dus werd dr. Vd Sluis geraadpleegd. Deze adviseerde hem tegen het geel en ornithose te kuren en ziedaar het resultaat. De vader van de Skydiver is Hufkens, uit de Van Moorsellijn van Piet Valk en voor Tiny van Herpen (gebr. janssen). Van moederskant is het het Van Herpen soort waar Robert zo succesvol mee is. Voor het inkorven werd er niet getoond. Andere trucjes werden ook  niet toegepast dus de reden waarom de Skydiver zo vroeg kwam is alleen de duif zelf  bekend. Verder wordt er ook niet verduisterd of andere poespas uitgehaald. Het enige dat vermeldenswaard is, is misschien dat alle duiven twee keer in de week mee worden genomen naar Rijnsburg (50 km). Op die dagen trainen ze dan ook niet rond het hok.

 

Robert speelt met weinig duiven. Vaak maximaal 5 per vlucht. Niet omdat hij de beste er elke week uitzoekt. Nee, hij heeft maar de beschikking over 6 doffers en 9 duivinnen. Dus 15 in totaal voor het hele programma. Verder vindt hij het gewoon leuk om een goede hokprestatie neer te zetten. Robert van harte gefeliciteerd met deze overwinning namens PV Zaanstreek-Noord.

 

Martijn Kramer

 

Dirk van 't Ent snelste Nijvel rayon C 

 

 

 


Dirk van het Ent heeft de vierde midfond vlucht vanuit Nijvel gewonnen. De 06-2054602 werd om 17.35.50 geconstateerd en behaalde hierdoor een snelheid van 1277,907 mpm, dit was genoeg voor de eerste plaats in het rayon.

De "602" had al meerdere malen vroeg gezeten zij ging hierdoor ook als eerst getekende de mand in. De duivin is een duif van het Van Loon soort. We zullen vast nog eens bij U moeten langskomen !
Namens Strijd en Vriendschap van harte proficiat !

Jannus Kat

 

Wederom 1e in Rayon voor A. Kat en Zn.

 

 

Na vorige week de overwinning op Peronne te hebben behaald, was het deze week wederom A. Kat & Zn. die de boventoon voerde. De “Wilma” was het die de overwinning naar Westzaan haalde. De duif is vernoemd naar de vrouw van Janus.

 

Van vaderskant komt deze duif uit de 04-1872729, deze duif is gehaald bij Ben van de Peppel.

En van moederskant komt deze duif uit de 04-1871286. Deze duif komt weer uit de “123” en is een broer van de “215” De “Wilma” is een nicht van de “Ariane” welke dit jaar een 1ste op Duffel vloog in het Rayon.

 

De tweede overwinning op rij is geweldig maar geen verrassing, dit gezien het feit dat niets aan het toeval over wordt gelaten en zowel Janus, Jannus en zeker ook Gert-Jan allemaal hun eigen taak hebben en het zodoende als een gesmeerde machine loopt bij huize Kat.

 

Namens Rayon C van Harte gefeliciteerd!

 

 

 

Rudi Smits 1e op Ablis met "De Canadees" 04-1866736

 

 

Vrijdagavond na het inkorven van Peronne hadden wij niet gedacht dat de duiven van "Orleans" gelost zouden worden. Verhalen aan de bar onder het genot van een biertje dat indien ze wel zouden lossen de liefhebbers met de grote aantallen duiven mee in het voordeel zouden zijn.Maar niet is minder waar want Rudi met 12 duifjes mee werd met zijn 2e getekende winnaar in Rayon C.

 

Rudi heeft zijn hart verpand aan de Eendagse Fond. Daar dit zijn laatste seizoen is wegens emigratie wil hij dit afsluiten met nog zo veel mogelijk mooie prestaties op deze vluchten. Vorig jaar nog werd "de 309" kampioensduif eendaagse fond van Rayon C. "De Canadees"was in 2006 13 x mee en 12 raak met o.a. een 9e van Tours en een 23e van Bourges in het Rayon. Van afstamming is hij familie van de eerder genoemde 309. Dit is de lijn van "de Opruimer" van Comb.Blokker.

 

Rudi Gefeliciteerd namens Rayon C. Nog veel vliegplezier en geluk in Canada en we gaan je zowel in de club als in de duivensport zeker missen.

 

Jan en Joke Kaman

 

 

 

De “Golden Wing” van A.Kat & Zn met ruime voorsprong winnaar M02 Peronne, en pakt speciale attractie “lang weekend Barcelona”.

 

 

De familie Kat voorstellen is een open deur intrappen, al vele jaren staan zij aan de top in de duivensport en niet alleen in de Zaanstreek, het rayon maar geheel Afd. 6 Noord-Holland. Op Peronne was het de 03-2241311 alias “Golden Wing” die ruim 10mpm los vloog op de gehele concurrentie. De “Golden Wing” mag gerust een crack worden genoemd, want dit was niet de eerste keer dat deze in het snuitje van de uitslag stond. Het palmares van de “Golden Wing” ziet er als volgt uit:

 

-2e Kampioensduif Natour 2006 Afd. 6 Noordholland

-Beste Doffer Strijd&Vriendschap 2005 en 2006.

-Hij vloog 21keer bij de eerste 100 van Rayon C o.a.

-1e Peronne 2.050d.

-2e Meer 4.058d. (4de in Afd.6 tegen 21.459d.)

-14e Duffel 4.694d.

-18e Peronne 2.428d.

 

Ook kan de hij aardig kweken hij is vader van de “69” deze werd kampioensduivin 2005 van vereniging Strijd&Vriendschap, en hij is de grootvader van de “Gladiator”welke kampioensduif Vitesse van de ZCC werd. De “Golden Wing” is een fantastische blauwband-witpen doffer waarvan je met recht mag zeggen dat deze op elke veer een vleugje goud heeft. De vader van deze duif is de “152” deze super kweker en vlieger heeft al meerdere super jongen groot gebracht waaronder deze. De moeder is de “40” welke ook wist wat kopvliegen was en ook dit was een goede kweker. De “152”en de “40 brachten samen ook een paar fantastische duiven groot.

De vereniging Strijd&Vriendschap waar de combinatie lid is doet altijd geweldig mee aan het intekenen van de speciale attracties. Janus en Jannus Kat hadden alle duiven ingezet voor het lange weekend Barcelona.

Deze prijs blijft dan ook in Westzaan achter.

 

Namens Rayon C, van harte proficiat!

 

Ronald Molenaar

Bert  Braspenning wint in rayon C Afd.6 Noord-Holland vlucht Peronne

(Geen foto of verslag ontvangen) 

 

De eerste vlucht in de categorie midfond was een gezamelijke lossing van Afdeling 6 Noord-Holland met circa 20.000 duiven in Peronne (Frankrijk)

Bij deze massa duiven bevonden zich er 3.827 van de leden van rayon C en allen kregen om 08.15 uur het startsein met een Westenwind en af en toe zuidwest krachtig.

De winnende duif in het rayon C is een twee jarige met ringnummer 1214551 van Bert Braspenning uit Wijdewormer deze duif had de 313 kilometer gevlogen in 187 minuten en 16 seconden wat een gemiddelde snelheid van 1675 meter per minuut is.

 

Joop en Tim Hol eerste Ablis en winnen Flatscreen TV

 

Afgelopen weekend werden er voor de eerste keer dit seizoen twee vluchten afgewerkt voor de leden van rayon C afdeling 6 Noord-Holland. Eerst werden de liefst 2.726 duiven in Ablis (Frankrijk) gelost over circa 485 kilometer, een behoorlijke sprong daar deze dit seizoen nog niet verder waren geweest dan 280 kilometer. Om 09.00 uur kon het startschot worden gegeven met voor de eerste keer een stevige wind uit het zuidwesten die tijdens de tocht toenam tot kracht 5 zelfs 6 en leverde dan ook geheel geen problemen op.

Een prachtige prestatie leverde de Combinatie Hol en Hol uit Zaandam, Vader Joop en zijn zoon Tim kregen hun twee jarige weduwduivin nummer 1248771 in Zaandam binnen om 13.21.13 uur wat de enorme snelheid van 1850 meter per minuut is. Door de prestatie van deze duif is de familie Hol winnaar geworden van de prachtige Flatscreen TV in rayon C en zoals de duif van deze combinatie binnen kwam is geweldig binnen 6 seconden dook hij van grote hoogte zijn hok in prachtig om te zien,  ja uniek iets waar men tranen van krijgt.

Maar ook G. Veken uit Hoorn deelt mee in dit succes want van deze liefhebber kregen Joop en Tim Hol deze duif. (wat maakt dit de duivensport toch mooi)

 

Prachtig succes Joop Rijmers Nijvel

(Geen foto of verslag ontvangen)

 

De laatste vlucht in de categorie Vitesse werd gehouden voor de leden van rayon C afdeling 6 Noord-Holland vanaf Nijvel (Belgi) daar kozen de bijna 2.000 duiven om 11.00 uur het luchtruim en hadden circa 215 kilometer voor de boeg. Winnaar van dit snelle concours is Joop Rijmers van p.v. de Reisduif uit de  Rijp geworden ook voor deze liefhebbers is het over het algemeen moeilijk om bij de eerste te eindigen daar ze in een behoorlijk moeilijke hoek wonende zijn daarom prachtig dat dit nu wel het geval is.

De eerste van het geheel arriveerde bij Joop Rijmers in Middenbeemster om 13.08.46 uur en zijn duif de NL '03 2270581 had de 222 kilometer met een gemiddelde snelheid van 1727 meter per minuut gevlogen.

 

Sneltrein gaat weer van start bij Rinus van Bohemen met de eerste drie prijzen op Chimay

 

 

De vorm is weer op het hok van Rinus aanwezig. Na de vorige vluchten iedere keer een duif in het snuitje van de uitslag te draaien en vervolgens even te moeten wachten, kreeg Rinus ze  deze zaterdag al erg vroeg achter elkaar. Hij speelt bijna een derde van zijn meegegeven duivinnen bij de eerste 30 in het rayon met zo’n 4500 deelnemende duiven!

Ook in de afdeling wordt vroeg begonnen met de 18e plaats.

 

Vorige week is Rinus gestopt met het verduisteren van de duivinnen. Dit heeft waarschijnlijk net dat laatste zetje gegeven om zo uit te halen. Want hard trainen doen de duivinnen al weken. Ze waren ruim voor de vluchten begonnen, al tweemaal daags een uur aan het trainen en volgens Rinus gaat dat met de ‘noodgang’, ofwel als een sneltrein. Ze krijgen daarbij volop te eten in de voerbak.

Ook speelde deze vlucht de wind mee. Een noordenwind en 280 km is voor veel duiven geen gemakkelijke opgave, Rinus z’n duivinnen hebben dit nodig om te excelleren.

 

De eerste drie duiven van Chimay zijn allen familie van elkaar. Zo zijn de 04-1908636 en 05-1252318 zusjes van elkaar. Zelfs de nummers 4 en 5 van Wim Rodenburg zijn familie van deze duiven . De appel valt dus bij deze niet ver van de spreekwoordelijke boom. 

 

Enerzijds is het het Offermansoort, nog via Piet van Diemen. Hierin speelt vooral de stamdoffer, de ‘999’, een grote rol.

Anderzijds is dat de ‘420’. Deze doffer is een zoon van de Eurostar (‘016’) van Wim Rodenburg. Zoals eerder vermeld komt deze topper uit gehaalde duiven van Duivenvoorde/Welp en Steef Duijn uit Heemskerk.

Kruisingen daaruit leveren dus talrijke toppers op.

 

Rinus, namens Rayon C van harte gefeliciteerd met deze prachtprestatie.

 

Marcel en Frank

 

 

 

Peter Jonker dwingt concurrentie tot figurant met 1e,2e,4e en 6e plek in Rayon C

 

 

Peter Jonker uit Uitgeest heeft zijn tweede zege alweer te pakken. Met prachtig weer en een  gunstige noordoostenwind zet Peter een topprestatie neer door 4 duiven bij de eerste zes te draaien en daarnaast ook een mooie serie met de helft van de meegegeven duiven bij de eerste 80 in het rayon.

 

De winnende jaarling doffer, genaamd Bones, treuzelde zelfs nog even voor hij geconstateerd kon worden. Toch was dit ruim voldoende voor de overwinning, want een minuut later arriveerde nummer twee en deze kon als tweede afgevlagd worden in Rayon C tegen ongeveer 4400 duiven.

In zijn vereniging die toepasselijk Vitesse heet kwamen de duiven zelfs zo rap dat Peter daar begon met ‘slechts’ de 9e stek.

 

De jaarling doffer met ringnummer 06-2102475 was niet aan zijn proefstuk bezig. Als jonge duif vloog deze doffer al 3x bij de eerste 30 in Rayon C, waaronder Morlincourt toen hij met een noordenwind een 1e in de club pakte. (10e in rayon C)

De afgelopen twee weken vloog hij nog op het tweede blad, maar Peter kon uit zijn gedrag en trainingen toch wel opmaken dat deze ook nog weleens vroeg zou kunnen komen.

 

Door een soort luxeprobleem met nog 3 duiven die de afgelopen weken al bewezen in de kop te kunnen vliegen werd de ‘475’ niet als getekende aangemerkt.

Zijn drie getekende duiven werden dan ook 2e,4e en 6e in het rayon.

 

De Bones is een diepe, scherpe duif, ook wel vliegend skelet genoemd. (vandaar bijnaam)

Maar wel altijd superstrak en alert.

 

In de afstamming vinden we het Van Loon soort via Eijerkamp en de Keizer 200 uit de keizerlijn van Leo van Rijn terug.

 

Peter, proficiat met deze topprestatie.

 

Marcel en Frank

 

 

Peter Jonker wint 3e vitessevlucht vanuit Strombeek en kent superuitslag

 

 

Peter heeft de smaak weer goed te pakken. Nadat hij vorige week nog met dezelfde duif 2 tellen tekort kwam voor de overwinning, voert hij ditmaal wel de uitslag van Rayon C aan.

 

Met alweer het 3e weekend met prachtig weer voor mens en dier was het zaterdagochtend weer lekker duivenwachten. Met een zuidoostenwind die later iets aantrok kwamen de duiven in rap tempo en achter elkaar bij Peter.

 

De doffer die dit kunstje flikte, weet wat kopvliegen is. Zo vloog deze tweejarige doffer al drie keer een 2e, een keer een 6e, een keer een 14e en dan nu een 1e tegen 4700 duiven in Rayon C.

 

De 05-2105064 is een klein doffertje, als winterjong rechtstreeks gehaald bij de familie Eijerkamp. Hij is van het Minderhoud/ Vandenabeele soort.

Het is een doffer ook die makkelijk in vorm te krijgen is. Wat extra trainen, mooi weer en zijn duivin brengen hem tot deze topprestaties.

 

Peter vliegt alleen met doffers en deze zitten vanaf eind januari op weduwschap.

Na de eerste vlucht zagen ze pas voor het eerst hun duivin.

Omdat de resultaten op de eerste vlucht tegenvielen werd besloten om de duivinnen voor de  tweede vlucht te tonen. Voor de derde inkorving werd dit kunstje herhaald.

 

Op 16 april is Peter begonnen met twee keer loslaten. Zodoende trainen de weduwmannen nu twee keer drie kwartier verplicht en mogen daarna nog wat uit- en klapvliegen.

 

Peter, namens Rayon C van harte gefeliciteerd met je overwinning.

 

Marcel en Frank

 

"ARIANE" voert kettinguitslag A. Kat en Zn aan.


.
 De 05-1215845 alias "ARIANE" heeft de nieuwe combinatie Janus en Jannus Kat hun 1ste rayon overwinning bezorgt, om 09.41.01 werd zij geconstateerd.
 Hierdoor behaalde zij een snelheid van 1322.323 mpm.

 De "ARIANE" is eigen kweek, de moeder is de "17" moeder van diverse topduiven, waaronder de super "16" van Richard Faber, deze werd in 2004 2e
 kampioenduif Vitesse in de Z.C.C. De vader is de "255" dit is een laat jong uit de "123" wat weer een zoon uit een broer van de legendarische "BARTOLI" is, die eigendom is van P. Bambacht uit Hellouw. De "BARTOLI" was olympiade duif in Blackpool. Verder draaide de combinatie een super uitslag 19 bij de eerste 100.

 De "ARIANE" speelde vorige week ook al kop, vandaar dat zij als 1e getekende de mand in ging.
 De combinatie bestaat uiteindelijk uit 3 personen want ook broer Gerrit-Jan
 is altijd in de hokken te vinden.
 
 Namens Strijd & Vriendschap van Harte Gefeliciteerd, en waarschijnlijk
 zullen we snel weer bij jullie langs moeten komen.

 Richard Faber

 

 

Wim Rodenburg wint eerste vlucht vanuit Meer       
en gaat naar Disneyland Parijs!!!

 

 

Het nieuwe vluchtseizoen begint weer en wat doet Wim Rodenburg? Hij gaat een midweek met zijn vrouw de pracht en praal van de stad Rome bezichtigen…

 

Gelukkig heeft hij zoon Thijs, die waar nodig bijspringt bij de duiven en in dit geval dus de voorbereiding en verantwoording voor de eerste vlucht op zich genomen had.

n met wat voor resultaat:

Een 1e in Rayon C tegen ongeveer 4260 duiven (ook 8e over de gehele afdeling) en de prachtige reisprijs, een weekend Parijs voor twee personen inclusief twee tickets voor Eurodisney!

Deze reisprijs is wederom onderdeel van de schitterende attractieprijzen, die dit seizoen weer worden vervlogen in Rayon C.

 

De winnende doffer, de 05-1252090, is uit het goede hout gesneden. Het is een zoon van de ‘007’, bijgenaamd de James Bond. Dit is een volle broer van Wim’s inmiddels wereldberoemde Eurostar (‘016’). Ook aan moederszijde komt de Eurostar terug in de lijn van de ‘090’. Deze duiven stammen af van in begin 90-er jaren gehaalde duiven van Duivenvoorde/Welp (J. Loots) en Steef Duijn uit Heemskerk.

 

De ‘090’ liet zich vorig jaar als jaarling al een paar keer gelden met een 47e en 89e prijs van Peronne, maar zoals voor veel duiven geldt van Wim, zijn ze op hun top als twee en drie-jaarse. De concurrentie is bij deze gewaarschuwd.

 

Wim vliegt dit seizoen met 12 doffers op weduwschap. Hij heeft ze nu gedurende vier weken op weduwschap en heeft ze ter voorbereiding een 5 keer weggebracht tot 20 km.

De doffers zijn ter voorbereiding niet extra gemotiveerd, maar zo door zoon Thijs vanuit hun broedhok in de mand gedaan.

 

Wim en Thijs, namens Rayon C van harte gefeliciteerd met deze mooie overwinning.

 

Marcel en Frank

 
 
Feestavond 2007
 

                                                                                                                                          

Uitnodiging Feestavond

Rayon C Noordholland

 

Zaterdag 17 maart 2007

Aanvang: 20.00 uur

 

“Dancing with the Stars”

 

Het is ons wederom een groot genoegen u uit te nodigen voor de thema feestavond van Rayon C in de

Lindenboomzaal, Raadhuisstraat 57 te Koog a/d Zaan.

 

Tijdens deze Themafeestavond huldigen wij de Kampioenen van Rayon C Noord-Holland 2006

We hebben ook dit jaar ons best gedaan om u een fantastische avond te bezorgen.

 

De bekende “TradeMark-Live” formatie zal de dansmuziek verzorgen en u kunt bovendien een optreden van de zangeres “Lisa” verwachten, zij is bekend van t.v.

       Speciaal voor onze Kampioenen hebben we weer leuke acts.

 

Het wordt dus een onvergetelijke avond, waarbij zeker niet voorbij wordt gegaan aan de wensen van de dames: de voetjes kunnen van de vloer vanavond……….

 

Wij hopen op uw aller aanwezigheid zodat we de avond tot een groot succes kunnen maken en wij de kampioenen de huldiging kunnen geven die zij verdienen.

 

Bij verhindering graag even een berichtje via onze site of aan onze secretaris Ronald Molenaar

(075-6 28 4252).

 

 

Jonge duivenverkoop 2007

Jonge Duivenverkoop

 

Zondag 11 maart 2007

Aanvang: 13.00 uur (bezichtiging)

Start verkoop: 15.00 uur          

 

P.V. B.V.Z. Boerenpad 20 te Zaandam

 

Op zondag 11 maart 2007 houden wij een interessante jonge duivenverkoop. Om deze middag voor het duivenminnend publiek gezellig te maken hebben wij tijdens de verkoop een spetterend optreden van de bekende “Ron en Paul”. De verkooplijst is te zien in het NP Orgaan en natuurlijk is de voorbieding te volgen op www.fond-krant.nl 

 

Wij hopen u op zondag 11 maart en zaterdag 17 maart a.s. welkom te heten. Het belooft een fantastische duivenweek te worden.

 

Met vriendelijke sportgroeten,

 

Het bestuur van

Rayon C Noordholland

 

 

www.rayoncnoordholland.nl