Feestavond 2006
 

"Dancing with the Stars" op bezoek bij Rayon C Noord Holland

 

Het is zaterdagavond 20.15 uur, ik zit op de bank….. met een uitnodiging in mijn hand van Rayon C Noord Holland……… ik twijfel of ik televisie zal gaan kijken met een zak chips of zal ik toch maar even………

Ik dacht "Het zal wel weer zo’n vervelende Kampioenenhuldiging zijn" De uitnodiging zag er wel aantrekkelijk uit, het thema die avond was "Dancing with the Stars". Ik besloot toch maar even te gaan, zonder mijn vrouw, die vond namelijk de doorsnee "duivenavonden" maar niets. Het was dichtbij, in de Lindenboomzaal te Koog a/d Zaan.

Winnaars

Ik werd keurig ontvangen door het bestuur, dat geheel in "pak één" was gestoken. Omstreeks 21.15 uur opende de voorzitter van Rayon C, Ruud Moes de avond.

Hij blikte eerst terug: In 2005 was er een nieuw rayonbestuur, dat begon met zo’n website (die je tegenwoordig MOET hebben om er bij te horen) www.rayoncnoordholland.nl. Elke zaterdagavond de hele uitslag klaar en een reportage met een foto, prachtig. En dan ook nog gratis attractieprijzen.

Ruud Moes liet via een Power Point presentatie op de maat van de muziek de foto’s van de 1e prijswinnaars van de wedvluchten de revue nog eens passeren, onder luid gejuich van het publiek.

Demonstratie

Toen werden de "sterren van de avond" gepresenteerd. De verschillende professionele dansparen in oogverblindende kleding gaven een spetterende demonstratie van de engelse wals, tango, quick step. De quick step deed zijn naam eer aan…. De snelheid waarmee deze dans werd uitgevoerd zou zeker een valpartij tot gevolg hebben wanneer ik me daar aan zou wagen. De monden van de duivenliefhebbers vielen open na het zien van al dat moois.

Wilhelmus

Hierna was het tijd voor de huldiging van de kampioenen. Gelukkig werd dit niet een langdurig gebeuren zoals meestal het geval is. De namen van de kandidaten en de prestaties werden vlot opgenoemd door Ruud Moes en zij kregen de prijs uit handen van de 2e voorzitter Peter Molenaar. Als laatste waren de Generaal Kampioenen aan de beurt. Zij kregen allemaal een rood wit blauwe sjerp met gouden bedrukking. De voorzitter vond dat er bij deze huldiging iets extra’s hoorde………… er kwam een heus fanfare orkest de zaal binnengelopen.

Zij stelden zich op naast de kampioenen en speelden voor de Kampioenen het Wilhelmus !

Het publiek zong het Wilhelmus uit volle borst mee.

Fantastisch om de reacties hierop te zien, er werd zelfs een traantje weggepinkt.

Dancing with the Stars

De Generaal Kampioenen moesten uit de grote groep naar voren komen en opeens stonden daar prachtige ballroomdanseressen in sprookjesachtige kleding. Deze werden gekoppeld aan de kampioenen. Toen de muziek begon barstte het feest los. Diverse "houten klazen" werden meegevoerd op de klanken van de muziek en zij werden op zo’n wijze geleid dat ze zich als een vis in het water voelden op de dansvloer. De mannelijke ballroomdansers liepen op dat moment de zaal in en nodigden op hun beurt diverse dames uit op de dansvloer.

Er klonk "variee!" en hierna was er bijna 100 man op de dansvloer aanwezig. De avond was in één klap een groot succes. Je moet erbij zijn geweest om dat te begrijpen.

De generaal kampioen Janus Kat stond de hele avond als een John Travolta op de dansvloer. Door de zeer goede muziek, en later op de avond een fantastische zanger, hadden de meeste mensen hun stoel verlaten en zwierden over de dansvloer, zij werden door deze avond 10 jaar jonger.

Vrouwvriendelijk

Door de sfeer en de steeds gevulde dansvloer was het om 00.30 uur nog steeds gezellig druk zodat niemand naar huis leek te willen. Om 00.45 uur werden de tombolaprijzen pas uitgereikt, niemand had hier nog om gevraagd (wat meestal wel het geval is).

Wat heb ik genoten van deze avond, ik heb zelfs niet over duiven gepraat, alleen maar plezier gehad. Na deze vrouwvriendelijke feestavond denk ik dat het Rayon C bestuur volgend jaar kaarten moet uitgeven voor deze avond, want het zal dan zeker storm lopen. Ik heb veel enthousiaste duivenliefhebbers horen zeggen dat ze nu op dansles gaan, dus zij kunnen dan volgend jaar hun geleerde kunsten vertonen.

Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt in de duivensport, ik ging pas om 02.00 uur naar huis. Volgend jaar kom ik weer, maar dan met mijn vrouw.

Rayon C bestuur, bedankt

Jim Valiant

                                               Genieten van een slokje en de gezellige sfeer..............

     
                                                                                              Ari Dijkers    en Joop Stoop
    
                                                             Zo trots als een pauw............................
     
 
 
   De harmonie " Intenso 
 
                                   De kampioenen......
  
 
            danseressen wachten op hun nieuwe danspartners
       
 
 
   
Op de dansvloer............
   
                                                                                            Peter Heine Sinthya
   
 
  
 
  
 
 
alle aanwezige winnaars 
 
 
R. v Bohemen heeft er lol in
 
 
P. Heine swingt en glimt helemaal
 
 
H. Jongewaard in actie
 
                            Perter Jansen met de Ruzin Alina
 
diploma's
Dansleraar of toch Peter Molenaar met Wendy Bosch 
 
 
  de organisator